Bona participació a l'Acció Platges MET

Back

| Subject: Beaches

La jornada participativa al litoral va rebre majoritàriament públic familiar

Una nena participant en una activitat de plantació a la zona dunar


El passat diumenge 25 d'octubre es va celebrar la 3a edició de l'Acció Platges MET, una jornada de sensibilització ambiental que va tenir lloc a les Jugatecambientals de Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Montgat. Va ser una edició reduïda respecte a d'altres anys i condicionada per les mesures de seguretat sanitària per prevenir contagis de covid-19.

Es calcula que van participar al voltant de 90 persones a les activitats dels tres municipis. Va ser majoritàriament públic familiar que hi va acudir de manera esgraonada. Es va controlar l'aforament en tot moment i es van dividir els participants per unitats de convivència per tal de mantenir la distància de seguretat. 

Durant les sessions es van realitzar actuacions participatives relacionades amb la gestió integral de les platges, competència de l'AMB, i que inclou, entre d'altres, la conservació dels sistemes dunars.

A Castelldefels es va realitzar una plantació de borró, una espècie vegetal que potencia la consolidació dels ecosistemes dunars que actuen com a barrera davant dels temporals i l'erosió de la costa. La plantació va permetre repoblar algunes zones més buides de vegetació properes a la Jugatecambiental.

Pel que fa a Sant Adrià de Besòs, també es va dur a terme una plantació popular. En aquest cas, a les zones adjacents a la desembocadura del riu Besòs, un espai de riquesa ecològica i de biodiversitat. Els participants hi van plantar espècies com el borró, el lliri de mar o el card marí.

A la platja de Montgat, que pertany al litoral metropolità nord i que no compta amb aquests espais dunars, es va realitzar una activitat paral·lela de dibuix naturalista amb l'objectiu de transmetre la importància de la biodiversitat a les platges metropolitanes.

La valoració de la jornada de participació és positiva. Ha tingut una bona acollida de públic al que s'ha pogut transmetre els reptes i problemes del litoral, com el canvi climàtic i l'afectació en la seva regressió. Els participants han pogut viure les platges des d'una altra percepció, concebent-les com a espais naturals i ecosistemes, a més de la seva importància socioambiental.

L'Acció Platges Met forma part del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l'AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels respectius municipis metropolitans

Gallery

Related links

Related beaches

Where

  • Marker

    Platges de Castelldefels Castelldefels

    Marker

    Sant Adrià de Besòs Sant Adrià de Besòs

Prova: $provaURL