Bona participació a l'acció Platges MET

| Subject: Beaches

La jornada participativa al litoral va rebre majoritàriament públic familiar

Una nena participant en una activitat de plantació a la zona dunar

El diumenge 25 d'octubre es va celebrar la 3a edició de l'acció Platges MET, una jornada de sensibilització ambiental que va tenir lloc a les Jugatecambientals de Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Montgat. Va ser una edició reduïda respecte a d'altres anys i condicionada per les mesures de seguretat sanitària per prevenir contagis de covid-19.

Es calcula que a les activitats dels tres municipis hi van participar al voltant de 90 persones, majoritàriament públic familiar que hi va acudir de manera esgraonada. Es va controlar l'aforament en tot moment i es van dividir els participants per unitats de convivència per tal de mantenir la distància de seguretat. 

Durant les sessions es van dur a terme actuacions participatives relacionades amb la gestió integral de les platges, que és competència de l'AMB i inclou, entre d'altres, la conservació dels sistemes dunars.

A Castelldefels es va realitzar una plantació de borró, una espècie vegetal que potencia la consolidació dels ecosistemes dunars que actuen com a barrera davant dels temporals i l'erosió de la costa. La plantació va permetre repoblar algunes zones més buides de vegetació properes a la Jugatecambiental.

Pel que fa a Sant Adrià de Besòs, també es va dur a terme una plantació popular. En aquest cas, a les zones adjacents a la desembocadura del riu Besòs, un espai de riquesa ecològica i de biodiversitat. Els participants hi van plantar espècies com el borró, el lliri de mar o el card marí.

A la platja de Montgat, que pertany al litoral metropolità nord i que no té espais dunars, es va dur a terme una activitat paral·lela de dibuix naturalista amb l'objectiu de transmetre la importància de la biodiversitat a les platges metropolitanes.

La valoració de la jornada de participació és positiva. Ha tingut una bona acollida de públic al qual s'han pogut transmetre els reptes i problemes del litoral, com ara el canvi climàtic i com afecta la seva regressió. Els participants han pogut viure les platges amb una altra percepció, concebent-les com a espais naturals i ecosistemes, a més de la seva importància socioambiental.

L'acció Platges MET forma part del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l'AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels respectius municipis metropolitans

Related documents
Related beaches
Where
Marker
Platges de Castelldefels Castelldefels
Marker
Sant Adrià de Besòs Sant Adrià de Besòs
Marker
Platges de Montgat Montgat