Aportació de sorra a Can Camins i Gavà

| Subject: Beaches

Rebran 120.000 m3 per fer front a la regressió

Tasques a les platges

El dia 27 de juny van començar les tasques d'aportació de sorra a la platja de Can Camins al Prat de Llobregat. La intervenció va finalitzar el 15 de juliol i s'emmarca dins de les feines anuals que el Port de Barcelona realitza per complir la declaració d'impacte ambiental del seu projecte d'ampliació.

La platja de Can Camins rebrà un total de 100.000 m3 de sorra que es repartirà a través de dragatge i maquinària i arribarà fins a la zona nord, el punt d'ús públic més afectat per la regressió. La nova sorra permetrà posar en servei dutxes i altres equipaments.

A partir del 17 de juliol s'executarà una segona fase de les tasques amb una durada prevista d'una setmana. En aquest cas, la platja de Gavà, al sud de Gavà Mar, rebrà una aportació addicional de 20.000 m3 de sorra.

La tardor del 2021 i la primavera del 2022 van ser complicades per a les platges metropolitanes. La reiteració de temporals de mar en dates poc habituals va fer que platges com les del Prat de Llobregat o Gavà patissin una erosió important i afectacions a diferents equipaments.

L'AMB ha demanat a MITECO mesures extraordinàries i urgents per protegir i recuperar les platges dels municipis metropolitans, ja que són espais de gran valor natural i un motor socioeconòmic molt important.

Related documents
Related beaches
Where
Marker
Platges del Prat El Prat de Llobregat
Marker
Platges de Gavà Gavà