Alliberament de tortugues

| Subject: Beaches

S'han posat en llibertat 13 cries de tortuga babaua a la platja de Castelldefels

La platja del Baixador de Castelldefels ha estat l'escenari de l'alliberament de 13 cries de tortugues babaues (Caretta caretta), que van ser trobades acabades de nèixer a la mateixa platja l'octubre del 2019. En aquell moment, els agents rurals de la Generalitat van recollir les cries i les van portar al CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins) situat al Prat de Llobregat. Des de llavors, les tortugues han estat en captivitat i han crescut fins a arribar a pesar 1 kg. Aquest pes millora la seva taxa de supervivència, ja que en el primer any en llibertat només sobreviu l'1% de les cries.

Les tortugues s'han alliberat a la mateixa zona on van nèixer perquè aquests animals poden recordar el lloc on van néixer i, en el futur, potser una part de les nascudes podria tornar a aquesta mateixa platja a posar-hi els ous quan siguin adultes.

Tortugues metropolitanes

Aquest mateix any a la platja de Barcelona també hi ha hagut una posta de tortuga, que va ser localitzada i protegida, la qual cosa indica que properament podrien néixer més tortugues metropolitanes. Aquestes darreres postes a les platges metropolitanes, i en general a la costa nord del mediterrani peninsular, són un fenomen recent que es creu que és degut a l'escalfament de les zones de posta habituals, a causa del canvi climàtic.

Tot el personal de l'AMB que treballa a les platges està format per saber reconèixer les petjades de les tortugues o les possibles zones de posta, de manera que es puguin protegir ràpidament i posar en marxa el protocol d'actuació per protegir-les. Una altra mesura que forma part de la gestió de platges és la neteja de la sorra amb maquinària, de manera que aquesta no quedi compactada i les tortugues adultes puguin excavar-hi el niu i les petites puguin sortir a la superfície.

Recordem que en cas de veure tortugues a la platja cal no molestar-les i trucar immediatament al 112.

Related documents
Related publications
  • Imatge de la portada de la publicació
    Subject:
    Beaches
    Type:
    Informative
    Public:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edition:
    Brochure
    Support:
    Paper
Where
Marker
Platja del Baixador Castelldefels