29 tones de residus recollits per la revetlla

| Subject: Beaches

Bon funcionament del dispositiu de neteja de les platges metropolitanes per Sant Joan

L'AMB va recollir un total de 29 tones de residus de les platges metropolitanes (excepte Barcelona) durant les 24 hores posteriors a la revetlla de Sant Joan d'enguany. El dispositiu especial endegat per l'AMB es va iniciar pels volts de les 6 h de la matinada i tenia com a objectiu deixar les platges per al bany a les 10 h. Després d'aquesta hora i amb les platges preparades per al bany, es va continuar treballant durant tot el dia  per recollir la resta de residus i efectuar treballs de repàs.

L'operatiu especial va comptar amb un total de 123 operaris de neteja, el triple dels efectius d'una jornada diària normal, amb una mitjana de 40 operaris. Segons dades de l'AMB, l'any 2014, durant les 24 hores posteriors a la celebració de la revetlla, es van recollir 32 tones de residus a les platges metropolitanes.

Les platges on més residus es van recollir són les de Castelldefels, amb 8 tones, i les de Badalona, amb 6 tones de residus.



Campanya "El foc al cor"

Durant els dies previs a la revetlla de Sant Joan, l'AMB va llançar la campanya "El foc al cor" per donar a conèixer les recomanacions i prohibicions que afecten les platges durant la revetlla i per explicar el dispositiu especial de neteja que s'activaria a partir de les 6 h de la matinada del dia 24.

La campanya va convidar a gaudir al màxim de la revetlla a la platja, amb respecte pels altres. També va servir per fer una incidència especial en la prohibició de fer fogueres a les platges (excepte les autoritzades, com la foguera de festa major de Montgat). Per fer-ho es va comptar amb el suport de flyers, rètols i falques de ràdio.

Related documents