Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei

Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei
Subject:
Residus, Sostenibilitat
Type:
Guided visit
Public:
General, Families, Formació reglada
When:
From to (Save)
Where:
Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei, Carrer Aiguaderes Polígon Industrial de la Riera del Molí., 08750, Molins de Rei  (Map)
Promoters:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programme:
Compartim un futur

Registration

Description

La Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei és una planta de selecció d'envasos i altres residus inorgànics que dona servei majoritari als municipis metropolitans que fan servir el sistema de quatre fraccions o residu mínim. El model de segregació de residu mínim fa èmfasi en la distinció entre residus orgànics i residus inorgànics, disposant de quatre fraccions per la recollida selectiva: vidre alimentari, paper i cartró, matèria orgànica i fracció inorgànica (envasos lleugers i resta). La visita guiada a la Planta de Triatge de Molins de Rei té una durada aproximada d'una hora i mitja i pretén donar a conèixer el funcionament d'aquesta instal·lació per sensibilitzar als visitants sobre la problemàtica dels residus i alhora donar-los eines per a que en puguin fer-ne una bona gestió. La visita s'inicia amb una introducció curta a l'exterior de la instal·lació (o a l'aula en grup de màxim 10 participants) en la que es presenta l'AMB i les seves competències en la gestió dels residus municipals. Després de la introducció, es procedeix a visitar la instal·lació mitjançant el circuit de visites. Un cop visitada la planta es retorna a l'exterior de la instal·lació/a la sala, per elaborar les conclusions i reflexionar sobre la responsabilitat de cada ciutadà de cara a una gestió sostenible dels recursos i els residus. Els coneixements adquirits han de motivar la reflexió al voltant dels residus que es generen a l'àrea metropolitana de Barcelona i la pròpia capacitat de la persona per incidir en la gestió dels mateixos.

Les explicacions, la dinamització i els recursos de l'activitat són en català. Les explicacions també poden ser en castellà. En cas d'anglès i francès, cal consultar.

Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei
Durada visita

1 h 30 min.

Horaris

De dilluns a divendres a les 10 h i a les 11.30 h. 
Cal fer reserva prèvia.

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.

 • Calendari visites
  De setembre a juny públic escolar.
  De setembre a juliol públic adult i educació en el lleure.
  Durant el mes d'agost no es faran activitats a l'aula ni visites guiades.
Requeriments / Material imprescindible

 • Calçat tancat i sense tacó
 • Pantaló llarg
 • Pàrquing reduït

Continguts curriculars

Objectius

 • Contextualitzar la instal·lació en relació a la gestió dels residus a l'àrea metropolitana de Barcelona. Concretament a la gestió del sistema Residu mínim o 4 fraccions.
 • Conèixer el procés de tractament i recuperació al qual se sotmeten els residus que es dipositen al contenidor de la fracció inorgànica.
 • Donar a conèixer algunes de les competències i funcions de l'AMB relacionades amb la gestió de residus.
Competències bàsiques
 • Coneixement i interacció en el món físic
 • Aprendre a aprendre
Metodologia 
 • Acompanyament guiat
 • Treball de reflexió individual
 • Participació activa

Adaptació a NESE

L'activitat no està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Marker
Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei Carrer Aiguaderes Polígon Industrial de la Riera del Molí., 08750, Molins de Rei
How to get there?
Transport nearby...
Related documents
Related publications
Related facilities