Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei

Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei
Subject:
Waste, Sustainability
Type:
Guided visit
Public:
General, Families, Formació reglada
When:
From to (Save)
Where:
Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei, C/ Aiguaderes 17, Polígon Industrial Riera del Molí, 08750, Molins de Rei  (Map)
Promoters:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programme:
Compartim un futur

Registration

Description

La Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei és una planta de selecció d'envasos i altres residus inorgànics que dona servei majoritari als municipis metropolitans que fan servir el sistema de quatre fraccions o residu mínim. El model de segregació de residu mínim fa èmfasi en la distinció entre residus orgànics i residus inorgànics, disposant de quatre fraccions per la recollida selectiva: vidre alimentari, paper i cartró, matèria orgànica i fracció inorgànica (envasos lleugers i resta).

La visita guiada a la Planta de Triatge de Molins de Rei té una durada aproximada d'una hora i mitja i pretén donar a conèixer el funcionament d'aquesta instal·lació per sensibilitzar als visitants sobre la problemàtica dels residus i alhora donar-los eines per a que en puguin fer-ne una bona gestió. La visita s'inicia amb una introducció curta a l'exterior de la instal·lació (o a l'aula en grup de màxim 10 participants) en la que es presenta l'AMB i les seves competències en la gestió dels residus municipals. Després de la introducció, es procedeix a visitar la instal·lació mitjançant el circuit de visites. Un cop visitada la planta es retorna a l'exterior de la instal·lació/a la sala, per elaborar les conclusions i reflexionar sobre la responsabilitat de cada ciutadà de cara a una gestió sostenible dels recursos i els residus. Els coneixements adquirits han de motivar la reflexió al voltant dels residus que es generen a l'àrea metropolitana de Barcelona i la pròpia capacitat de la persona per incidir en la gestió dels mateixos.

Les explicacions, la dinamització i els recursos de l'activitat són en català. Les explicacions també poden ser en castellà. En cas d'anglès i francès, cal consultar.

Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei
Durada 

1 hora 30 minuts

Horaris

Dimarts, dijous i divendres a les 10:30h i 13:30h.

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.
El període d'inscripcions de cada temporada s'inicia l'1 de juliol.
Durant el mes d'agost no hi ha servei educatiu.

Requeriments / Material imprescindible

· Calçat tancat i sense tacó.
· Pàrquing reduït.

Objectius

  • Contextualitzar la instal·lació en relació a la gestió dels residus a l'àrea metropolitana de Barcelona. Concretament a la gestió del sistema Residu mínim o 4 fraccions.
  • Conèixer el procés de tractament i recuperació al qual se sotmeten els residus que es dipositen al contenidor de la fracció inorgànica.
  • Donar a conèixer algunes de les competències i funcions de l'AMB relacionades amb la gestió de residus.

Adaptació NESE

L'activitat està adaptada per a persones amb necessitats educatives especials.
L'activitat NO està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Marker
Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei C/ Aiguaderes 17, Polígon Industrial Riera del Molí, 08750, Molins de Rei
How to get there?
Transport nearby...
Related documents
Related publications
Related facilities