El conreu de la vinya al parc de la Fontsanta

Imatge de l'activitat
Subject:
Parcs, Sostenibilitat
Type:
Activitat a l'entorn
Public:
General, Families, Formació reglada, NESE
When:
From to (Save)
Where:
Parc de la Fontsanta, Carrer de la Fontsanta, s/n, 08970, Sant Joan Despí  (Map)
Promoters:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programme:
Compartim un futur

Registration

Description

Es tracta d'una activitat de coneixença del món de la vinya amb contingut pràctic i experimental. L'activitat consta de tres parts: primer s'introdueix la història del parc i del cultiu de la vinya. A continuació s'observen i es toquen els ceps, i es coneixen les diferents parts de la planta.
Es donen a conèixer les eines del camp i s'inicia la part pràctica de les tasques de cultiu segons l'època de l'any: repicar, adobar, espampolar o veremar. Es comenten les plagues i el seu control biològic, així com la fauna associada a la vinya. Per finalitzar es fa un petit tast de productes de la vinya (raïm, panses i most) i es comenten els mètodes d'obtenció d'alguns subproductes, especialment el most. Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Marker
Parc de la Fontsanta Carrer de la Fontsanta, s/n, 08970, Sant Joan Despí
How to get there?
Transport nearby...
Related documents
Related publications
Related facilities
 • Municipalities:
  Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
  Inauguració:
  1995
  Superfície:
  162.266,66 m2
Related interesting spots
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Espais participatius
  Descripció:
  La vinya del parc de la Fontsanta és un recurs educatiu per a les escoles, del que poden gaudir participant d'una activitat guiada per un educador ambiental, "el conreu de la vinya al parc de la Fontsanta", en la que es porta a terme la descoberta de la vinya a través de l'observació i la pràctica amb les eines de cultiu. Aquest mateix recurs s'utilitza per a la dinamització de diverses activitats familiars. Els participants realitzen diferents tasques de manteniment en relació a l'època de l'any (despampolar, abonar, ...).
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Aula ambiental
  Descripció:
  Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, agricultura i mobilitat sostenible. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur, i d'altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Sant Joan Despí.