Solucions basades en la natura

| Subject: Climate Change, Nature

Jornada sobre la naturalització de les ciutats per afrontar l'emergència climàtica

El passat 8 de novembre la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB va participar en les jornades sobre solucions basades en la natura (SBN) organitzades per la Fundación CONAMA, i que van tenir lloc al Real Jardín Botánico de Madrid.

A la jornada "Agenda 2030: Naturalizar la ciudad para afrontar la emergencia climática", la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB hi va participar en un diàleg sobre com aplicar les SBN. Durant aquest diàleg es van explicar les principals idees del Pla clima i energia 2030 sobre la renaturalització del territori metropolità, i es va parlar de la importància de definir prioritats, establir un full de ruta clar i coordinar accions. Com a idea destacada, els tècnics de l'AMB van destacar la importància d'establir criteris per garantir que la conversió de cobertes en cobertes productives (amb energia solar i/o verd) pot tenir virtuts i riscos diversos, però que en els propers anys de ben segur que serà una mesura necessària.

A més a més, l'AMB va participar, juntament amb altres institucions, en un taller sobre la replicabilitat i escalabilitat de les SBN. De manera pràctica es van analitzar 5 projectes per identificar els factors clau de l'èxit de cadascun: el GreenUp de Valladolid, la Plataforma Central Iberum d'Illescas, el projecte de Dunes Híbrides, el corredor verd del passeig de Sant Joan de Barcelona i la naturalització riu Manzanares de Madrid.

Related documents
Where
Marker
Real Jardín Botánico CSIC