Nova activitat per treballar el soroll a l'aula

El Guardià del Silenci cedeix un sonòmetre per detectar els moments de soroll dins l'aula

Imatge de la notícia

El programa Compartim un futur d'Educació per a la sostenibilitat de l'AMB estrena una nova activitat relacionada amb el soroll i el seu efecte sobre la salut ambiental. Es tracta del "Guardià del Silenci" una activitat complementària on se cedeix, als centres participants de les activitats genèriques de soroll, un sonòmetre en forma de semàfor que permet detectar moments de soroll dins l'aula, a partir d'una alarma o un canvi de color.

Amb dues dinàmiques diferenciades –per a alumnes d'Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària, d'una banda, i de Cicle Mitjà i Superior de Primària, per l'altra–, els alumnes poden fer un seguiment de les alarmes que han saltat al llarg de la setmana i, a partir d'aquí, fer una reflexió final sobre les conductes que n'han estat la causa i les possibles solucions.

L'excés de soroll és un problema recurrent en molts centres educatius. Es considerat un tipus de contaminació, l'acústica, que afecta directament la salut dels infants i els adults: el soroll provoca malestar, dificulta la comunicació i els processos d'aprenentatge, pot provocar alteracions del son i, fins i tot, pot produir pèrdues d'audició a curt i llarg termini. 

Related documents
Related links