No t'emboliquis amb els esmorzars!

| Subject: Waste

Consells per fer un ús sostenible dels embolcalls dels esmorzars

Caixa d'esmorzar

Cada matí els nostres alumnes esmorzen per agafar forces i seguir amb la seva jornada. Entrepans, magdalenes, fruita, sucs, galetes... que devoren amb ganes d'acabar per poder jugar abans no toqui entrar de nou a les classes. Però, un cop l'esbarjo s'ha acabat... què en queda de tots aquests esmorzars? Us heu fixat mai en la gran quantitat d'embolcalls, bosses i bricks que s'acumulen diàriament a les papereres de les nostres escoles?

Com ho podríem evitar?

  • Prioritzant l'ús d'embolcalls reutilitzables, com les carmanyoles o els embolcalls de tela per entrepans. El paper d'alumini o el plàstic film tenen una vida útil molt curta i un impacte ambiental molt gran.
  • Comprant a granel els productes de pastisseria evitarem envasos innecessaris.
  • Els productes envasats en paquets de petit format generen gran quantitat d'embolcalls, que poden ser reduïts prioritzant els productes de major format, amb els que podrem reposar diàriament la nostra carmanyola.
  • Tovallons de paper? Amb l'ús de tovallons de tela reduïm els residus generats i fomentem la reutilització.
  • Segur que tenim a casa gots reutilitzables o cantimplores que ens serviran per evitar les ampolles de plàstic.
Hi ha moltes maneres d'evitar embolcalls innecessaris i de reduir el volum de residus generats pels esmorzars dels nostres infants. Aquesta és, a més a més, una molt bona oportunitat d'iniciar els alumnes en el món de la sostenibilitat, perquè puguin esdevenir en un futur ciutadans responsables amb el seu entorn. Hi col·labores? Des del PMES t'oferim una activitat gratuïta sobre prevenció de residus. 

Related documents