Mobilitat intel·ligent. Economia potent

| Subject: Environmental Education, Sustainable Mobility

Celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura que inclou, el dia 22, la celebració del Dia Sense Cotxes.


Aquesta setmana és un esdeveniment de caràcter anual que vol promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. Serveix també per reflexionar sobre canvis d'usos de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Enguany, el lema de la celebració és "Mobilitat intel·ligent. Economia potent" i l'objectiu principal és reforçar el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir en el desenvolupament econòmic.

Com en els darrers anys, el Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES) posa a l'abast diverses activitats i recursos educatius per a la reflexió i l'acció dins dels eixos temàtics d'energia i canvi climàtic, de salut ambiental i de mobilitat sostenible.

Per al curs 2016-2017 destaquen tres noves activitats:
 – "Respira AMB bicicleta", itinerari en bicicleta entre Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat adreçat a alumnes de Secundària i de Batxillerat i al públic familiar.
 – "Baixem els fums!", joc on els participants han de cobrir les necessitats de desplaçament dels personatges de la família Esmou dins d'una ciutat metropolitana.
 – "En marxa per la salut ambiental", itinerari amb autobús híbrid o elèctric adreçat a alumnes de 3r i 4t d'ESO i de Batxillerat i a adults.

Related documents