Millora de la qualitat de l'aire

| Subject: Pollution

Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet estrenen sensor per mesurar-ne la qualitat

L'AMB ha posat en funcionament dos nous dispositius, als municipis de Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet, que se sumen al que està instal·lat des del mes d'agost a Sant Adrià de Besòs.

L'objectiu és monitoritzar i conèixer, en temps real, els valors de diferents contaminants atmosfèrics i de les condicions meteorològiques. El sensor dona informació respecte als nivells dels diferents contaminants: òxids de nitrogen, ozó, partícules em suspensió, diòxid de carboni, pressió, temperatura, vent i humitat relativa.

L'equip funcionarà durant tot el que queda d'any i incorporarà informació complementària a la ja obtinguda mitjançant el projecte europeu Interreg Sudoe NanoSen AQM, que va finalitzar el 2021.

Aquests mesuraments temporals s'afegeixen als que fa de manera continuada la xarxa de vigilància i prevenció de la contaminació atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat de Catalunya.

Els nous sensors s'han ubicat, en el cas de Sant Joan Despí, a l'avinguda Barcelona, a l'altura del Centre Miquel Martí i Pol, i en el cas de Santa Coloma de Gramenet, a l'avinguda de la Generalitat, a l'altura dels equipaments municipals de Can Peixauet.

Abans de finalitzar el 2022, es preveu la instal·lació d'un equip de mesura al municipi de Sant Climent de Llobregat.

L'any 2023 els equips s'oferiran en préstec, durant períodes aproximats d'un any, a altres municipis, per ordre de petició. Els equips puntuals sovint no donen resultats prou robustos, i es creu que amb aquest nou tipus de mesuradors es podrà millorar el coneixement sobre la qualitat de l'aire. Això pot facilitar la implantació de mesures relacionades amb la Llei de canvi climàtic o altres accions, com per exemple augmentar els punts de mesura arreu del territori i adaptar els espais.

Where
Marker
Sant Joan Despí
Marker
Santa Coloma de Gramenet