La qualitat de l'aire a l'AMB

| Subject: Sustainability

Guia "Stop, soroll, prevenció de la contaminació" sobre salut ambiental i contaminació acústica

Entre el 8 i el 12 de gener el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va activar el protocol per contaminació atmosfèrica al territori metropolità. Aquest tipus de protocols s'activen quan es preveu que hi ha possibilitat de superar els nivells màxims de concentració de certs contaminants. En aquest cas, les condicions meteorològiques van ser la causa principals, ja que durant aquests dies restava sobre el territori un potent anticicló que provocava que els contaminants no es poguessin dispersar, acumulant concentracions més altes del que és habitual a la ciutat. Tot i així, en cap estació es van mesurar nivells per sobre dels llindars permesos.

Episodis com aquest ens recorden la importància de cuidar del nostre aire a la ciutat per tal que després la qualitat de vida i la salut no es vegin perjudicades. Podem contribuir a millorar la qualitat de l'aire evitant el transport privat en els trasllats curts, compartint vehicles, utilitzant mitjans de transports més sostenibles (bicicleta, transport públic, a peu) i reduïnt el consum d'energia amb la calefacció. 

És evident que la contaminació atmosfèrica és un aspecte molt important pel que fa a la qualitat de l'aire, però no és l'únic. La contaminació lumínica, olfactiva o acústica també tenen efectes negatius sobre la nostra salut i la del medi ambient. A la guia "Stop, soroll, prevenció de la contaminació", emmarcada dins el Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES), es pot aprendre més sobre la salut ambiental i la contaminació acústica en concret.

Related documents