Compensació d'emissions de CO2

| Subject: Sustainability

El Brasil es beneficia d'un projecte de compensació d'emissions impulsat per l'AMB

Un projecte de substitució de combustibles fòssils per biomassa de la indústria ceràmica en poblacions del Brasil s'ha beneficiat d'un total de 26 tones de CO2, en concepte de compensació d'emissions, que el PMES va produir durant el curs 2013-2014.

Les dades de producció fan referència al transport dels visitants i els educadors (km efectuats i tipus de combustible), el consum energètic, de paper, etc. En el seguit d'activitats d'educació per a la sostenibilitat que realitza aquest programa metropolità.


El projecte involucra a les empreses de ceràmica Cenol i Telha Forte (grup Telha Forte), que són dues petites indústries de ceràmica que produeixen materials com els maons. El combustible que s'utilitzava per coure els materials era la fusta nativa amazònica. Ara, gràcies al desenvolupament del projecte de compensació on participa el PMES, ha estat substituïda per biomassa feta a partir de residus agroforestals locals. Els beneficis d'aquest projecte no són únicament ambientals, sinó també socials, ja que part de la població local treballa en el projecte, millorant així la seva qualitat de vida. 

Estratègia de Gestió del Carboni

El Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES) té en compte i comptabilitza, les tones de CO2 equivalent que emet. Es tracta d'un programa neutre que es regeix sota els criteris de l'Estratègia de Gestió del Carboni i que té la voluntat de compensar les emissions de CO2 mitjançant projectes que contribuiran a la disminució.

Related documents