Infinit Denim

InfinitDenim_logo
Subject:
Retail, Habits and Life Conditions, Consumption, Economic Development, Socio-economic development, Circular Economy, Economia creativa, Economia social, Industry, Innovation, Reparació i autoreparació, Waste, Sustainability
Sector:
Residus i reciclatge, Roba i calçat
Type:
Empreses
Category:
Economia circular
Subcategory:
Bones pràctiques
Phone number:
E-mail:
Web:
Social networks:

Description

Títol de l'acció: Infinit Denim

Localització: Barcelona

Tipus de col·laboració: Reutilització i reciclatge de teixits

Estat: En funcionament

Resum: Infinit Denim és una empresa creada al 2019 com a resposta a la insostenibilitat de la indústria de la moda, exigint millores en les pràctiques socials i ambientals al llarg de tota la cadena de subministrament per a la confecció de les diferents peces de roba.
En la fabricació de les peces de roba, es prioritza la utilització de materials produïts a partir de reciclatge i que, alhora, siguin també aptes per un posterior reciclatge, evitant de la mateixa manera materials amb components de polièster o altres derivats de combustibles fòssils.

Objectius/Reptes: El projecte pren com a matèria prima els texans denim de post-consum, adquirits a través de donacions d'entitats com Roba Amiga i productes no comercialitzables de LEVI'S España. Com a prioritat, es té en ment la producció local, amb una confecció 100% dins de Catalunya, permetent un seguiment i control de la producció per part de la marca, així com una reducció d'emissions associades al transport.
En termes d'economia circular, Infinit Denim no només té com a premissa reduir el consum de nous recursos a la vegada que es minimitza la generació de residus, sinó que la iniciativa també contribueix a la contractació de treballadores provinents de programes d'inserció sociolaboral.

Descripció/Solució: En la modalitat de confecció d'Infinit Denim, es té en compte no mesclar materials que aportin algun tipus de dificultat a l'hora de ser reciclats al final de la vida útil de la peça de roba. Així mateix, els patrons utilitzats en la creació de les noves peces estan dissenyats amb l'objectiu de maximitzar l'ús dels teixits reciclats, evitant la generació de residus.
Es trituren, filen, teixeixen i creen nous producte a partir d'un material que es podria considerar un residu. També es reutilitzen i processen els teixits per convertir-los en productes nous amb una visió circular.
Al taller, es realitzen activitats de reparació de pantalons texans per a totes aquelles persones que desitgin allargar la vida útil de les seves pròpies peces de roba, reconversió de texans en accessoris i, finalment, recollida i processament de roba texana en desús.
En aquest context, Infinit Denim ofereix confeccions a mida per entitats o empreses que ho demanin.

Resultats: Mitjançant l'upcycling, el reciclatge industrial i un model d'economia circular, el projecte d'Infinit Denim ha ajudat a desviar més de 30 tones de teixit texà post-consum. Infinit Denim ha rebut els següents reconeixements:
• Premis ADI 2020 organitzats per l'Associació de Disseny Industrial ADI-FAD al novembre 2020.
• Premis IF DESIGN AWARD 2021 organitzats por Word Design Guide.

Contacte: Montse Bayén

Where

  • Infinit Denim Bruc, 5, 08010, Barcelona

How to get there
Transport nearby

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">