EcoArid

EcoArid logo
Subject:
Works
Sector:
Residus i reciclatge
Type:
Empreses
Category:
Economia circular
Subcategory:
Bones pràctiques
Phone number:
E-mail:
Web:

Description

Títol de l'acció: EcoArid

Localització: Valldoreix (Sant Cugat del Vallès)

Tipus de col·laboració: Reciclatge de matèries primeres

Estat: En funcionament

Resum: Els àrids són un component necessari en el procés de transformació del territori, en la construcció d'edificis i infraestructures, carreteres, ponts, etc. EcoArid és un projecte especialitzat en la recuperació i reciclatge dels residus provinents del sector de la construcció i la demolició, retornant-ne el seu ús com a àrids en noves obres i edificacions.
Els àrids reciclats procedents de materials prèviament utilitzats en construcció han estat sotmesos a un complet procés de caracterització, neteja, reducció i cribratge a la planta de reciclatge d'Uniotransmovil, localitzada a Valldoreix.
Tots els productes reciclats estan subjectes a un estricte control de qualitat i disposen del certificat de Marcat CE, que en garanteix el compliment de les prestacions declarades.

Objectius/Reptes: Les arenes i graves que consumeixen les nostres societats provenen d'entorns naturals com rius, oceans i muntanyes, les quals afecten majoritàriament a recursos no renovables. El consum accelerat d'aquests recursos desemboca a la sobreexplotació de les reserves en rius i àrees costeres, així com la degradació de les zones d'extracció.
El projecte d'EcoArid té una doble finalitat: primerament, reduir els residus provinents d'activitats de construcció i demolició, aprofitant-los de nou com a matèries primes per a donar inici a una nova vida útil i, alhora, amb aquest procés, es disminueix la pressió sobre els recursos naturals no renovables.

Descripció/Solució: El projecte d'EcoArid ofereix una alternativa a l'explotació de matèries primes extretes directament del medi natural, basant-se en la recuperació selectiva de residus provinents de construcció per a, posteriorment, sotmetre'ls a diferents processos de neteja, cribratge i reacondicionament per retornar la utilitat i la qualitat d'aquests àrids.
Els àrids reciclats estan reconeguts i admesos per la normativa tècnica vigent europea i nacional (Normes UNE-EN, PG3, EHE, ...) i comptabilitzats en els certificats ambientals tipus LEED, BREEAM, etc. A Catalunya també s'exigeix la utilització d'almenys un 5% d'àrids reciclats en totes les obres.

Resultats: Dins del projecte d'EcoArid, es produeixen àrids de formigó reciclat (classe Rcu90) i àrids reciclats mixtes (classe Rb30+), que es comercialitzen segons la seva granulometria (sorres, graves, tot-ú). Els àrids reciclats EcoArid es posen a la venta a dojo (carregats en camions) i en format sacs (big bag), per a les obres de les comarques de la província de Barcelona (Baix Llobregat, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Anoia.

Contacte: Alfons Güell

Where

  • EcoArid Crta. Comarcal 1413 - Km. 5.730, 08197, Sant Cugat del Vallès

How to get there
Transport nearby

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">