Taula d'Impuls de l'FP Dual

| Subject: Social Policies

Vol promoure aquesta formació al territori metropolità

El passat 7 de juliol va tenir lloc la primera sessió de la Taula d'Impuls de l'FP Dual, convocada per l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, la Fundació Bertelsmann i la Fundació BCN Formació Professional. Hi van participar una trentena de persones, entre representants polítics, tècnics municipals, instituts i centres d'FP de la metròpolis de Barcelona.

El principal objectiu de la Taula d'Impuls de l'FP Dual és promoure i visibilitzar aquest tipus de formació al territori metropolità. És una iniciativa que neix de l'acord signat el passat mes d'abril entre les tres entitats organitzadores i l'AMB. Amb aquesta signatura, l'AMB també s'adheria a l'Aliança per l'FP Dual, una xarxa estatal d'empreses, centres educatius i institucions compromesa amb la formació de qualitat i que aglutina les millors iniciatives i experiències d'FP Dual.

La sessió va començar amb la intervenció de Guillem Salvans, project manager de la Fundació Bertelsman, que va presentar els projectes que organitza l'Aliança per l'FP Dual. Són xerrades, xarxes d'aprenents per informar i difondre la Dual, projectes de prospectiva i tutoria pel desenvolupament amb empreses i sessions de millora, entre d'altres. A continuació, Àngel Tarriño, responsable de l'Observatori de la Fundació BCN Formació Professional, va compartir diverses experiències de gestió de l'FP Dual en l'àmbit municipal.

Finalment, Guillem Espriu, coordinador de Polítiques Socials de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, va assenyalar la importància de la formació professional en la transformació dels perfils professionals emergents i les característiques de les feines on l'FP Dual pot actuar com a accelerador de la inserció laboral i la recuperació del territori.

Related links