L'accessibilitat com a eina de disseny

| Subject: Accessibilitat, Equipaments

Es presenta aquest curs fruit de la unió entre el COAC i l'AMB

Presentació del curs

El passat 17 de febrer es va presentar al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) el curs "L'Accessibilitat com a Eina de Disseny", fruit de la col·laboració entre el COAC i l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

La presidenta del COAC a la demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten, va donar la benvinguda i a continuació Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, va destacar la importància d'iniciatives com aquest curs per fomentar l'alineació de la metròpolis amb l'accessibilitat universal. Seguidament, es van dur a terme les ponències de l'arquitecta Montse Moncunill, del gerent del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, Lorenzo Viñas, i per últim, de la doctora arquitecta i directora del curs, Marta Bordas, que va explicar els punts clau del curs.

Donar visibilitat als equipaments públics metropolitans

L'Accessibilitat com a Eina de Disseny ofereix una reflexió sobre la importància d'abordar l'accessibilitat de manera integrada, per tal d'aconseguir un disseny universal de qualitat en què tothom s'hi senti acollit.

El fil conductor del curs serà l'anàlisi d'un equipament que servirà per detectar quins són els dèficits més comuns per tenir que cal tenir en compte i poder establir les pautes de millora necessàries. Es pretén donar visibilitat als equipaments públics metropolitans, tant els existents com els de nova construcció, i buscar la màxima excel·lència en el disseny.

Es comptarà amb la participació de diversos experts en el tema: des d'arquitectes autors d'intervencions exemplars i persones amb expertesa en la supressió de barreres físiques, sensorials i cognitives, fins a usuaris amb diversitat funcional.

Related documents
Where
Marker
COAC 08002, Barcelona