Eines de suport a l'ocupació

| Subject: Accessibilitat i discapacitat, Mercat laboral

El nou mapa ocupacional i el mapa d'inclusió laboral es presentaran al Bizbarcelona

L'Oficina de Polítiques Socials de l'AMB ha presentat al Bizbarcelona 2021 dues noves eines de suport dirigides als equips tècnics que treballen en l'àmbit de l'ocupació. Es tracta del mapa ocupacional i del mapa d'inclusió laboral.

Mapa ocupacional

Aquesta eina té com a objectiu oferir informació interactiva sobre la situació i l'evolució del mercat de treball i l'oferta de serveis, amb la finalitat de donar suport als equips tècnics en el processos de planificació i implementació de les polítiques d'ocupació. 

Amb tècniques d'intel·ligència artificial, l'eina analitza i presenta informes interrelacionant cinc variables: contractes, atur, demandants d'ocupació, ofertes d'ocupació i oferta formativa. A partir de la selecció d'un municipi o àmbit territorial de referència, l'eina permet fer comparatives amb altres municipis i àmbit territorials.

L'eina es complementa amb una relació de webs de serveis i recursos ocupacionals.

Mapa de serveis d'inclusió laboral per a persones amb discapacitat

Aquesta eina de suport es dirigeix a l'atenció del col·lectiu de persones amb discapacitat i vol afavorir, així, la cohesió social i la d'igualtat d'oportunitats al territori metropolità.

L'eina recull els recursos existents i permet la visualització en un mapa que geocalitza el servei, diferenciant el tipus d'entitat, el col·lectiu al qual va destinat, la tipologia de servei o el programa de què es tracta.

El mapa de serveis d'inclusió laboral ha estat desenvolupat amb la col·laboració de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), entitat de referència experta en la intermediació laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat. L'Oficina de Polítiques Socials i la FETEC mantenen oberta una línia de col·laboració en àmbits com ara l'ocupació i l'accessibilitat. L'objectiu d'aquesta col·laboració és donar suport als serveis municipals en l'atenció i acompanyament del col·lectiu de persones amb discapacitat i el foment de la igualtat d'oportunitats en la nostra societat.

Presència al Saló de l'Ocupació

Paral·lelament al Bizbarcelona s'ha celebrat el Saló de l'Ocupació, en el qual l'AMB ha participat a l'espai "Comparteix", en una taula rodona amb el títol "La col·laboració entre agents socials i administracions per afavorir la inserció laboral de col·lectius amb risc d'exclusió", en què es parlarà de l'Acord marc de col·laboració en matèria de promoció econòmica i millora de l'ocupació, signat entre l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

En el mateix espai també s'ha presentat un altre recurs posat ja a disposició dels serveis locals d'ocupació, fruit del treball conjunt entre les tres institucions: el catàleg de formació en línia per a la recerca de feina i el desenvolupament de competències.

Related documents
Related links
Where
Marker
Fira de Barcelona Avinguda de la Reina Maria Cristina, s/n, 08004, Barcelona Montjuic