Anuari de l'FP i del mercat de treball

| Subject: Technical and vocational Training

Nova edició amb dades sobre el curs acadèmic 2020-2021

Presentació de l'anuari de l'FP i del mercat de treball

Aquest dimarts, 14 de març, la Fundació BCN Formació Professional, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han presentat l'Anuari de l'FP i del mercat de treball, amb dades sobre el curs acadèmic 2020 - 2021.

Aquesta edició reuneix informació sobre la demanda d'estudis de formació professional, les seves característiques, el nombre de matriculacions i la varitetat d'oferta formativa a Barcelona i a l'àrea metropolitana. Com a novetat, aquest any s'inclou una fitxa amb la demanda formativa, perfil de l'alumnat i lloc d'estudi de cada municipi, així com un document que recull les oportunitats, reptes i recomanacions sobre el futur de la formació professional.

Xifres a destacar:

  • El curs 20/21 es van matricular 85.000 persones, un 24% més que el curs 15/16
  • El 47% de persones matriculades són dones
  • Les branques professionals que creixen en matriculacions són: informàtica, sanitat i comerç. En l'altre extrem, disminueix l'interès per energia i aigua, edificació i obra civil i indústria alimentària

La vicepresidenta de l'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, ha destacat la qualitat de l'Anuari i l'aposta per la qualitat del sistema d'FP. "La formació professional és clau per millorar la competitivitat econòmica i aconseguir la igualtat", ha apuntat.

Related documents