Agenda Metropolitana Intercultural

| Subject: Governance

Nou espai de debat i coneixement entre l'àmbit acadèmic i l'Administració local

Moment de la sessió

Dimarts 13 de desembre es va celebrar una sessió de treball per impulsar l'elaboració d'una Agenda Metropolitana Intercultural que té l'objectiu de crear un espai de debat i de transferència de coneixement entre l'àmbit acadèmic i l'Administració local al voltant del concepte d'interculturalitat i la seva implementació en les polítiques públiques.

La sessió va ser organitzada per la Càtedra Re-Generation del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, amb el suport de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

Diàleg acadèmia – món local

En aquest moment de canvis i transformacions, es fa del tot necessari pensar l'Agenda Metropolitana Intercultural com a proposta teòrica, estratègica i metodològica, que sorgeixi del diàleg entre l'acadèmia, el món local i els seus agents actius, per arribar al conjunt de la població.

De la sessió de treball se'n desprèn una proposta de quatre grans eixos de treball:

  • Polítiques públiques interculturals
  • Mitjans de comunicació, nous imaginaris i narratives de comunicació intercultural
  • Espais locals comunitaris
  • Espai públic i intergeneracional

A la sessió hi van assistir una vintena de persones de diferents perfils: tècnics municipals dels àmbits de la convivència i seguretat, cossos policials, comunitat universitària i entitats socials.

A partir del 2023, es continuarà aquest procés de treball conjunt amb els municipis per tal d'incloure els continguts de l'Agenda Metropolitana Intercultural en el disseny i la implementació de polítiques públiques.

Aquest projecte s'emmarca en el conveni signat entre l'AMB i la Universitat Pompeu Fabra el passat mes de novembre.

Related links
Where
Marker
Universitat Pompeu Fabra (Campus Poble Nou) Tànger, 122-140, 08002, Barcelona