1.000 persones ateses pel CUESB

| Subject: Social Policies

El 2019 s'ha incrementat el nombre de municipis adherits als serveis assistencials

Al llarg de l'any 2019, els serveis assistencials d'emergències i urgències socials han atès prop de 1.000 persones al territori metropolità. En concret, s'ha actuat en un total de 36 emergències socials, amb el resultat de 404 persones ateses, i en 351 episodis d'urgències socials, amb 582 persones ateses.  

També s'ha incrementat en tres el nombre de municipis adherits al conveni de serveis assistencials respecte a l'any 2018: n'hi ha 22, amb una cobertura total de 975.000 habitants.

Gràfic Casos atesos pel CUESB


Servei del CUESB

El mes de gener del 2019, l'AMB i l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona van firmar un nou conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona per garantir i dotar els municipis metropolitans dels serveis assistencials en l'àmbit de les urgències i emergències socials mitjançant el servei del CUESB.

Les principals actuacions del conveni són l'assessorament i l'orientació adreçats als professionals de serveis socials i policia local, els primers auxilis psicològics i l'atenció de les urgències socials fora de l'horari normalitzat d'atenció dels serveis socials.

Aquest servei, de titularitat municipal, dona cobertura a algunes de les necessitats en l'àmbit de les urgències i emergències socials. Cal tenir en compte que és un servei pioner en aspectes tècnics i logístics i que s'inscriu plenament en les polítiques europees de priorització en matèria de polítiques socials. 

Mapa de municipis adherits al servei

Related documents
Related links