Mesures COVID-19: L'AMB activa un servei informatiu que mostra en temps real el nivell d'ocupació de les platges metropolitanes

| Subject: Beaches

Aquest nou servei informatiu, incorporat a l'aplicació web Infoplatges, permetrà que els usuaris puguin anar a les platges amb baixa ocupació i, així, evitar aglomeracions
Els ajuntaments metropolitans del litoral proveiran les dades d'ocupació i l'AMB les centralitzarà en aquesta aplicació digital

L'AMB estrena un nou servei d'informació que mostra el nivell d'ocupació de les platges metropolitanes en temps real amb l'objectiu que els usuaris puguin saber si la platja on volen anar està saturada i escollir-ne una altra que estigui menys ocupada. 

Aquest nou servei informatiu respon a la necessitat d'evitar aglomeracions a les platges metropolitanes durant aquest estiu i proporcionar la informació necessària als usuaris perquè puguin escollir una altra platja i, d'aquesta manera, fer que la gent es reparteixi més al llarg de tot el litoral metropolità. Cal recordar que el distanciament social és imprescindible per evitar l'augment de contagis del coronavirus en aquesta etapa de la represa.

Aquesta informació s'ha incorporat a l'aplicació web progressiva Infoplatges i es visualitza amb una iconografia formada per tres figures, que estan senyalitzades de color vermell, taronja o verd en funció del nivell d'ocupació. El disseny multiplataforma de l'aplicació web està pensat perquè s'adapti a cada suport de manera que l'usuari ho pugui consultar a través de diferents dispositius: ordinador, mòbil o tauleta. A més, aquest servei informatiu també està disponible al servei del web de l'AMB Consulta de platges

Els vuit ajuntaments metropolitans del litoral –Gavà, Castelldefels, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Montgat– s'encarreguen de proporcionar aquestes dades a l'AMB. La informació s'actualitza automàticament i els ajuntaments metropolitans modifiquen les dades quan hi ha canvis en l'ocupació. L'AMB té la funció de centralitzar tots aquests indicadors d'ocupació, plasmar-los a l'eina digital d'Infoplatges i oferir la informació amb una visió metropolitana.


Infoplatges

Els inicis d'aquest servei informatiu es remunten al juliol del 2014, quan es va estrenar l'app Infoplatges. El juliol de l'any passat l'eina digital va evolucionar del format aplicació mòbil cap al format aplicació web. Aquesta aplicació permet conèixer de primera mà tot el que cal saber sobre les platges metropolitanes: la ubicació, el temps, l'estat del mar, els serveis i les instal•lacions, els aparcaments o els transports públics.

A més, els usuaris poden comunicar qualsevol incidència sobre neteja o desperfectes, així com fer-ne el seguiment i proposar millores.

Al llarg dels últims anys, el nombre d'usuaris d'aquesta eina digital ha incrementat significativament. Durant tot el 2019, l'aplicació va rebre un total de 23.000 consultes.

Related documents