La nova fotolinera de Cornellà de Llobregat ja és una realitat

| Subject: Fotolineres

La instal·lació permet la càrrega de vehicles elèctrics a partir d'energia solar, completament verda i de quilòmetre zero.

Generarà 12.716 kWh cada any, l'energia necessària per carregar completament 318 cotxes elèctrics.

La fotolinera de Cornellà forma part de l'estratègia metropolitana per estendre les energies renovables pel territori; a finals del 2021, l'AMB haurà triplicat la seva potència fotovoltaica amb 28 noves instal·lacions en 16 municipis.

Cornellà de Llobregat estrena fotolinera. Aquesta nova instal·lació, projectada i finançada per l'AMB, converteix l'energia solar en electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques col·locades en una pèrgola, i destina l'electricitat generada a recarregar els vehicles elèctrics endollats.

La fotolinera de Cornellà, situada a l'aparcament del carrer de Sevilla amb la carretera d'Esplugues, al costat de l'Institut Francesc Macià, s'ha ideat per als casos en què el vehicle roman aparcat una gran part del dia, coincidint amb la jornada laboral.

Dades tècniques

La instal·lació consta de 4 places d'estacionament per a la recàrrega de vehicles. Està equipada amb dos carregadors del tipus Mennekes, de 7,2 kW de potència cadascun, i un del tipus Schuko, de 2,3 kW.

En total, la instal·lació té una potència de 10,05 kWp, i és capaç de generar 12.716 kWh cada any, que equival a carregar completament 318 cotxes amb energia totalment verda i de quilòmetre zero.

Gràcies a aquesta nova fotolinera, s'aconseguirà un important estalvi d'emissions de CO2: 15,86 tones cada any.

Potenciar les energies renovables a la metròpolis

La nova fotolinera de Cornellà se suma la xarxa de fotolineres de l'AMB, que ja compta amb 8 fotolineres en funcionament al territori i 2 més de construïdes a punt d'entrar en servei. A banda, n'hi ha 12 més en procés de licitació, amb un cost aproximat de 0,8 M€. Així, a finals d'any, el nombre total passarà a ser de 22.

L'objectiu final d'aquesta línia d'actuació és que cada municipi disposi almenys d'una d'aquestes instal·lacions, que formarà part d'una xarxa metropolitana única d'electrolineres i fotolineres, de gestió integrada.

Des d'ara a finals del 2021, l'AMB triplicarà la seva potència fotovoltaica i arribarà als 1.933 KWp, gràcies a 28 noves instal·lacions en 16 municipis, que a banda de fotolineres inclouran cobertes fotovoltaiques en edificis públics.

Aquest tipus d'instal·lacions, juntament amb altres accions com els plans de cobertes municipals, suposen una anticipació per part de l'AMB a la revolució energètica que s'esdevindrà en la propera dècada, especialment en matèria d'energies renovables, i que l'AMB defensa i lidera al territori metropolità mitjançant el seu Pla clima i energia 2030.

Related documents
Related publications
  • Pla Clima i Energia 2030 portada
    Subject:
    Energy, Climate Change
    Type:
    Manual
    Public:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edition:
    Plans and programmes
    Support:
    Electronic
Related projects
Where
Marker
Fotolinera Cornellà Ctra. d'Esplugues, 50, Cornellà de Llobregat