L'AMB revalida la presidència de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) per a 4 anys més

| Subject: Mobility and Transport, Sustainable Mobility

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, continuarà exercint la presidència d'aquesta associació estatal fins l'any 2023. La renovació del càrrec ha estat aprovada per unanimitat durant la darrera Assemblea de la Red de Ciudades por la Bicicleta, celebrada a Madrid.

Antoni Poveda

L'Assemblea General de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) ha tornat a elegir el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, com a president d'aquesta associació de municipis estatal, dedicada a l'impuls i la normalització de la utilització de la bicicleta en el medi urbà. D'aquesta manera, l'AMB continuarà 4 anys més liderant la RCxB. 

L'assemblea es va celebrar el passat divendres 29 de novembre a la seu de l'EMT de Madrid.

El recentment reelegit president va conformar la nova Junta Directiva a través d'una candidatura de consens a la qual tots els assistents van donar suport.

"De forma col·lectiva, hem aconseguit donar la volta a la situació de la RCxB, que fa 4 anys estava estancada, i hem crescut un 80 %. A banda de l'increment de socis, hem impulsat i celebrat diverses jornades tècniques rellevants, que han permès compartir i ampliar els nostres coneixements, i hem aconseguit que diferents administracions i organitzacions ens tinguin com a referent i interlocutor, com la DGT o la FEMP", ha explicat Poveda. "La RCxB demostra que es pot avançar independentment del color polític dels partits que governen a les nostres ciutats", i ha recordat que a la RCxB hi ha representants d'un ampli ventall de formacions polítiques.

"Els municipis espanyols reafirmen així el seu compromís per seguir treballant en el desenvolupament d'infraestructures i polítiques per millorar els serveis per als usuaris de la bicicleta", ha destacat també Poveda.

L'AMB lidera una clara aposta per la bicicleta a la metròpolis de Barcelona, on viuen més de 3,2 milions de persones, i ha situat aquest vehicle net com una de les peces clau del puzle que configura la nova mobilitat. Entre les mesures i serveis encaminades a millorar la qualitat de l'aire i fomentar l'ús d'una mobilitat més sostenible, destaca la xarxa d'aparcaments segurs (Bicibox), el servei de bici pública metropolitana compartida (e-Bicibox), la creació de la Bicivia i les subvencions per a la construcció de carrils bici. També ha destacat la subvenció per a la compra de bicicletes elèctriques.

La RCxB
La RCxB és una associació composta per entitats locals que té per objecte la generació d'una dinàmica entre les ciutats espanyoles amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà. Va ser creada el 2009 durant la celebració de les II Jornades de la Bicicleta Pública a Sevilla, i en aquell moment ja van ser més de 30 els municipis que s'hi van voler adherir. Actualment són 123 els socis de l'entitat, que representen més de 500 municipis espanyols.

Related documents
Related links
Where
Marker
EMT Madrid