Es posa en marxa una nova app metropolitana per a residents a les àrees verdes d'aparcament

| Subject: Mobility and Transport

L'ús de l'estacionament regulat es podrà gestionar amb el mòbil, sense necessitat d'expedir i col·locar el tiquet al vehicle. La prova pilot s'inicia a l'Hospitalet de Llobregat i properament es podrà estendre a altres municipis metropolitans

App Aparcament Residents

L'AMB estrena l'app AMB Aparcament Residents amb l'objectiu de facilitar als residents de diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals hi ha l'Hospitalet de Llobregat, la gestió i el pagament de l'estacionament dels seus vehicles en determinades zones sense que calgui utilitzar els parquímetres situats a la via pública.

Actualment, el servei d'aparcament per a residents està en fase pilot i arrencarà la setmana vinent a l'Hospitalet de Llobregat. A partir del 28 de desembre, els residents que vulguin aparcar a les zones verdes d'aparcament de l'Hospitalet ja podran gestionar l'ús d'aquestes àrees d'estacionament regulat per mitjà del telèfon mòbil, amb la nova aplicació AMB Aparcament Residents. Aquesta prova pilot es podrà estendre més endavant a altres municipis metropolitans.

L'app metropolitana ha estat creada per l'AMB a sol·licitud de l'Ajuntament de l'Hospitalet i respon a la demanda veïnal arran de la implementació a la ciutat d'aquestes àrees d'estacionament preferent per a residents. A la ciutat funcionen àrees verdes d'estacionament regulat a Granvia Sud i Can Serra, que són gratuïtes per als residents i ofereixen tarifes especials per als vehicles que siguin propietat de familiars de primer grau dels residents.

Fins ara, els usuaris havien d'anar al parquímetre a treure el tiquet i posar-lo al parabrisa del vehicle, tal com fixa l'Ordenança de mobilitat d'aquest municipi. Amb l'aplicació AMB Aparcament Residents, disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS, es podrà gestionar l'estacionament des del mòbil de manera còmoda i segura, amb estalvi de temps i diners, a més de guanyar en seguretat.

Prova pilot pionera a l'Hospitalet de Llobregat
Des de l'Ajuntament es recorda que, en primer lloc, es farà la prova pilot amb els controladors d'aquestes àrees d'estacionament i, a continuació, es donarà d'alta la plataforma per posar-la a disposició de tots els usuaris que desitgin fer-la servir.

Tot i la nova funcionalitat, els usuaris hauran de continuar movent el seu vehicle a les zones verdes d'aparcament, amb la finalitat que no estigui estacionat en un mateix lloc més de set dies.

L'any passat, l'Hospitalet de Llobregat ja es va adherir a l'aplicació metropolitana AMB Aparcament Metropolità, que permet pagar l'estacionament de rotació a les àrees blaves i verdes mitjançant el telèfon mòbil, i ara es fa un pas endavant amb la nova app, específica per a residents, de les àrees verdes.

Related documents
Related links