El servei de parades a demanda del Nitbus arriba a Sant Feliu

| Subject: Transport públic

A partir de demà, divendres, l'AMB incorpora aquest servei a la línia N12 al pas per Sant Feliu de Llobregat. Ja són 10 les línies de Nitbus que integren la parada a demanda, pensada especialment per a dones i menors

A partir de demà, divendres 29 de d'octubre, l'AMB amplia el servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus i l'incorpora a la línia N12 al pas per Sant Feliu de Llobregat. Amb aquesta darrera ampliació, ja són 10 les línies de Nitbus, el bus nocturn de la metròpolis de Barcelona, que disposen del servei.

La parada a demanda s'oferirà en tot el tram final de la línia que recorre el centre urbà de Sant Feliu de Llobregat. Concretament, en l'eix de la rambla Marquesa de Castellbell i de la carretera Sànson, entre les parades Av. Montejurra-Consell Comarcal i Crta. Laureà Miró-La Salut.

"Des de l'AMB seguim millorant el servei de transport públic, com ara el Bus Metropolità. Ho fem atenent també les necessitats de col·lectius específics; en aquest cas, les dones i els menors", explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda. "Incorporant les parades a demanda en trams específics del Nitbus estem facilitant que viatgin amb més confiança i sensació de seguretat", afegeix Poveda.

El regidor de Medi Ambient, Mobilitat i Lluita Contra el Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Manel Leiva, exposa que "les parades a demanda del Nitbus són una millora en la seguretat per a la meitat de la població, que es tradueix en un augment de la confiança en el transport públic. Tot plegat constitueix una millora de la funcionalitat i una democratització en l'ús".

El Nitbus, el bus nocturn metropolità, i el servei de parades intermèdies

El sistema de funcionament de les parades intermèdies a demanda del Nitbus requereix avisar el conductor del lloc aproximat on es vol fer la parada (quan no sigui una parada programada en la línia nocturna), sempre dins de la ruta oficial de la línia, perquè pugui decidir el lloc més segur per aturar-se. La baixada a demanda fora de parades oficials es fa per la porta del davant, en trams urbans on el vehicle pugui parar arrambat a la vorera o sobre passos de vianants.

El servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus va començar fa tres anys i actualment l'AMB ja disposa de 10 línies de Nitbus amb parades intermèdies a demanda. Són les següents:  N1, N6, N8, N9, N12, N13, N14, N16, N17 i N18. Fins ara, la que ha rebut més demandes de parada intermèdia és la línia N1, amb una mitjana d'entre 20 i 25 demandes al mes. L'AMB recorda que el servei de Nitbus arriba a 18 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb una freqüència de pas de 20 minuts. Actualment, consta de 19 línies.

Related documents
Related links