Comencen les obres per fer habitatges protegits de lloguer a la 4a planta del carrer del Pla, a Sant Feliu de Llobregat

| Subject: Housing

La promoció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'AMB/IMPSOL i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que va tramitar una modificació del planejament per poder-hi fer habitatges i, posteriorment, va cedir la superfície a l'entitat supramunicipal

Habitatges protegits de lloguer a la 4a planta

El passat 7 de juny van començar les obres de la nova promoció d'habitatges amb protecció oficial de lloguer de l'AMB/IMPSOL al carrer del Pla de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta actuació consisteix a reconvertir la quarta planta d'un edifici existent, que estava destinada a oficines, en 15 habitatges d'1 i 2 habitacions, i complementa una actuació similar de 19 habitatges de lloguer acabada aquest 2021 a la tercera planta.

La promoció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'AMB/IMPSOL i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que va tramitar una modificació del planejament per poder-hi fer habitatges i, posteriorment, va cedir la superfície a l'entitat supramunicipal.

Es tracta d'una promoció innovadora per diverses raons: la intervenció en el patrimoni existent, el respecte pel medi ambient, un disseny que té en compte la perspectiva de gènere, la incorporació d'espais de socialització amb l'objectiu de fomentar les relacions entre els habitants, i la creació d'un sentiment d'identitat i  valors comunitaris.

De les diferents intervencions que s'han fet, cal destacar l'increment d'aïllament de l'edifici –per evitar les pèrdues tèrmiques dels habitatges i reduir la demanda de calefacció– i la creació de tres patis que connectaran la tercera planta amb la quarta i faran possible l'entrada de llum natural a les zones comunitàries i la ventilació creuada dels habitatges. Gràcies a tot això, s'ha obtingut una qualificació energètica A.

Està previst que els nous habitatges de la planta 4a es lliurin la primavera del 2022 i complementin les actuacions de l'AMB/IMPSOL a la zona. Actualment, l'IMPSOL està construint un bloc de 40 habitatges amb protecció oficial al carrer d'Anselm Clavé, que té previst lliurar l'any 2023.

Related documents