Comencen les obres de la 2a fase de la urbanització de les Guardioles de Molins de Rei

| Subject: Urban Planning

Aquestes actuacions compten amb un pressupost de 2,1 milions d'euros, que finalitzarà l'agost del 2022.
La creació de zones verdes i espais lliures permetrà connectar aquest barri amb la serra de Collserola.

Aquest octubre comença la segona fase de les obres amb les quals s'acabarà d'urbanitzar el sector de les Guardioles de Molins de Rei.

Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, ha assenyalat que "la segona fase d'urbanització de les Guardioles que avui presentem és la culminació d'un nou barri amb més espais verds i, alhora, amb la construcció del nou vial, que unirà el barri de la Riera Bonet amb el barri de l'Àngel, i millorarem substancialment la mobilitat a la vila".

Amadeu Iglesias, director gerent de l'IMPSOL, ha posat en valor que la meitat del sostre de la urbanització serà d'habitatge protegit.

La urbanització, situada al sud-est de la vila de Molins de Rei, ha permès connectar els barris de la Riera Bonet i les Conserves, on la presència de l'espai natural de la serra de Collserola dona valor afegit i qualitat ambiental al paisatge. En aquesta segona fase s'urbanitzen majoritàriament les zones verdes i els vials de Riera Bonet i també es possibilita la connexió amb el barri de l'Àngel, que alhora facilitarà l'accés al parc de Collserola.

Les actuacions principals d'aquesta segona fase són: 

  • El sistema viari, la xarxa de carrers (que enllaça amb els ja existents) i l'extensió de tots els subministraments bàsics necessaris (xarxes d'aigua, llum i gas).
  • Els espais lliures, que s'han disposat amb dos criteris bàsics: la relació amb el parc de Collserola i la creació de diversos espais de lleure urbans. Així, el 40 % de la superfície total de la urbanització seran espais verds. 
  • La connexió amb el barri de l'Àngel a través d'un vial de doble circulació i una vorera àmplia. 
Dades generals de la urbanització de les Guardioles

Superfície total del sector 129.876 m2
Zones verdes      53.571 m2
Equipaments   25.976 m2
Residencial (lliure + HPO)   50.820 m2
Comercial (mínim)     2.000 m2
Màxim habitatges lliures    317 uts.
Màxim habitatges protegits  317 uts.

Related documents
Related links
Where
Marker
Les Guardioles Molins de Rei