Time Use Week 2022

| Subject: Social Policies

Innovació en polítiques públiques del temps

Imatge de l'acte d'inauguració

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han protagonitzat la inauguració de la Time Use Week 2022. La trobada té lloc entre el 24 i el 27 d'octubre i vol ser un punt d'intercanvi de coneixement sobre l'organització i els usos del temps, amb acadèmics i representants institucionals de tot el món. Amb el títol "Temps i (des-)igualtats", l'edició d'enguany vol situar les polítiques públiques i l'organització dels temps a Catalunya a l'agenda global.

Les quatre administracions públiques fa temps que treballen en el marc de les polítiques del temps. Han posat en marxa diversos programes amb denominadors comuns: avançar en la corresponsabilitat per consolidar el dret a les cures i a la conciliació de la vida laboral, familiar, personal i social.

  • Temps x Cures: la Generalitat de Catalunya ofereix un programa de canguratge per a municipis de més de 20.000 habitants destinant a infants de 0 a 14 anys.
  • Xarxa NUST: l'Ajuntament de Barcelona impulsa una xarxa d'empreses que busca ser un espai d'intercanvi i aprenentatge amb l'objectiu de facilitar una millor gestió del temps.
  • Cap a un nou sistema públic de cures: la Diputació de Barcelona ofereix un projecte d'impuls de polítiques locals d'usos del temps.
  • Taula de municipis pel Pacte Metropolità del Temps: l'AMB coordina un espai de trobada, intercanvi i governança entre municipis per a la transferència de bones pràctiques i per avançar en les polítiques en clau metropolitana.

Durant la Time Use Week es comptarà amb institucions internacionals com el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament, la Comissió Europea, el Parlament Europeu, el Ministeri d'Universitats i Recerca i el Ministeri de Treball i Economia Social de l'Estat espanyol. També hi haurà una àmplia representació de governs locals i regionals d'arreu del món, amb exemples com Estrasburg, Bolzano, Buenos Aires o Bogotà.

Related documents
Related links