Formació professional

| Subject: Social Policies

Acte de lliurament de diplomes a l'Hospitalet de Llobregat

El dijous 27 d'octubre va tenir lloc, al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, l'acte de lliurament de diplomes dels diferents programes de formació professional per a l'ocupació de 2022. Aquests programes estan impulsats per l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de la ciutat.

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide i el Coordinador de Programes de Polítiques Socials de l'AMB, Guillem Espriu, entre d'altres representants institucionals van fer entrega dels certificats a més de 90 alumnes.

Alguns dels programes formatius tenen una especial rellevància perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.

Un d'aquests programes ha estat el Nexe Jove, adreçat al col·lectiu de joves vulnerables, que ha rebut el suport econòmic de l'AMB en el marc del Pla metropolità de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis, el Pla ApropAMB, i del Pacte Local per l'Ocupació i el Desenvolupament Econòmic.

El Nexe jove és un dispositiu integral en el que han participat 45 alumnes fins ara. És un programa versàtil que integra accions d'orientació, balanç de competències, formació i acompanyament per a la millora de les capacitats dels i les joves en la transició entre el món educatiu i el món del treball, afavorint l'adquisició de competències i la seva ocupabilitat.

Per incidir en la importància de les TIC, ha ofert píndoles formatives de curta durada en l'ús de les xarxes socials i les TIC en la recerca de feina, per donar resposta puntual i ràpida a interessos formatius molt concrets i de fàcil adquisició. 

Related documents
Where
Marker
Teatre Joventut Joventut, 4, 08904, L'Hospitalet de Llobregat