Educació pel desenvolupament

| Subject: AMB

AMB i UB impliquen els joves en la cooperació internacional

AMB i UB impliquen els joves
La Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Solidaritat UB, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments de Molins de Rei, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de LLobregat han signat un conveni de cooperació per al projecte "Foment de la sensibilització i l'educació per al desenvolupament entre el jovent", que té com a objectiu implicar als joves en la cooperació internacional, amb una proposta d'educació pel desenvolupament que els centres educatius dels municipis participants, integraran en la seva programació educativa.

A l'hora d'implementar el seu pla de sensibilització, els ajuntaments troben dues dificultats: com comptar amb la participació dels centres educatius i com aconseguir arribar a una majoria de població prèviament no sensibilitzada a la que el món de la cooperació i el desenvolupament li resulta aliè.

El present projecte, participat per l'AMB, la UB i els 4 ajuntaments esmentats, es planteja assolir la implicació de noves persones en la cooperació internacional, joves que anteriorment no han participat per pròpia iniciativa en activitats solidàries amb els països empobrits per, a través d'ells, difondre el valor de la cooperació internacional a les seves famílies i a la ciutadania en general.

Això es farà a través de tota una proposta d'educació pel desenvolupament que els centres educatius dels municipis participants, integraran en la seva programació educativa. El treball d'aula s'adreçarà a la producció d'un material o acció de sensibilització per part de l'alumnat, que posaran en pràctica dins i fora del centre

Related documents