Document AL-Las sobre la COVID

| Subject: International Relations

"Cuaderno de Aprendizaje número 10"

""

L'aliança AL-LAs de ciutats i institucions de governs locals d'Europa i Amèrica Llatina presenta una nova publicació centrada en el context del fenomen de la internacionalització dels governs locals en el marc de l'emergència sanitària i posa de manifest el paper de les relacions internacionals en la resposta a aquesta crisi, i en els desafiaments i les oportunitats que presenta, aprofundint així en el paper de les xarxes de ciutats.

La covid-19 ha causat un impacte sense precedents en totes les regions del món. La rapidesa de la seva expansió i les diferents mesures per contenir-la han fet d'aquesta crisi una emergència global multidimensional. Són precisament els governs locals els que han de fer front a l'impacte directe d'aquesta crisi en termes socials, econòmics i de mobilitat, entre d'altres. Per això, la solidaritat, el treball en xarxa i la cooperació horitzontal tenen una rellevància creixent per enfortir les competències locals.

Aquesta publicació és el fruit de l'onzè taller d'aprenentatge de l'aliança AL-LAs "La acción internacional de los gobiernos locales para la respuesta conjunta a crisis a nivel mundial", que es va dur a terme de forma virtual els dies 20 i 21 d'octubre del 2020 amb la participació de 21 ciutats d'Europa i Amèrica Llatina.

Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Tiana, cap del Servei de Relacions Internacionals, va destacar quines van ser les principals afectacions de la covid-19 a la metròpolis: la recentralització de les competències de salut; un gran impacte econòmic, social, turístic i educatiu, i un impacte directe en els principals àmbits competencials de l'AMB com són el transport, la mobilitat, la gestió de l'aigua i els residus, i l'espai públic, entre d'altres. 

Related documents