Autobusos donats a Gàmbia

| Subject: AMB

Es posen en servei els 26 autobusos donats per a transport escolar

Isatou Njie-Saidy, vicepresidenta del país i Jordi Portabella, vicepresident de l'AMB
Isatou Njie-Saidy, vicepresidenta del país i Jordi Portabella, vicepresident de l'AMB
A principis de mes, una delegació  de l'AMB va assistir a la ciutat de Banjul, a Gàmbia, a la posada en servei de 26 autobusos donats al Ministeri de Transports d'aquest país, per destinar-los a transport escolar.

La donació dels autobusos és el resultat d'un conveni entre l'AMB , TMB i el Ministeri de Transports, Obres Públiques i Infraestructures de la República de Gàmbia, signat el passat mes de gener de 2014, per destinar la seva cessió a un projecte de transport escolar. Aquest projecte que ara es posa en marxa compta amb 5 rutes entre la capital, Banjul, i les localitats de la seva àrea d'influència de Brikama, Sukuta, Tabokoto, Westfield i Bakau i que preveu donar servei a un total aproximat de 5.000 escolars.

Les autoritats gambianes van agraïr a l'AMB i a TMB la donació i el seu suport al projecte que implica una millora important en l'accés i la seguretat de la població escolar en els seus desplaçaments als centres educatius.

L'acte de posada en servei d'aquests autobusos va estar presidit per Isatou Njie-Saidy, vicepresidenta del país, que va estar acompanyat per Jordi Portabella, vicepresident de l'AMB i president del Consell Metropolità de Cooperació Internacional al Desenvolupament que encapçalava la delegació de l'AMB.

Millora de la qualitat de vida de les dones

L'estada de la delegació a Banjul va servir també, per realitzar reunions tècniques de treball de cara a l'assessorament i seguiment del projecte dels autobusos escolars. Però la visita també va servir per coneixer l'estat de desenvolupament del projecte Fadema a la població de Tujereng.

Fandema-Solidança és un projecte de cooperació al desenvolupament local, comunitari i sostenible per a les dones a través d'un centre de formació i ocupació autogestionat mitjançant la venda de productes i serveis derivats dels tallers d'aprenentatge, i de la venda de roba de segona mà.

Els beneficis de les activitats econòmiques reverteixen en el manteniment, gestió i funcionament del centre alhora que genera llocs de treball i millora la qualitat de vida de les beneficiàries. L'AMB va cofinançar aquest projecte l'any 2011.

Finalment, la visita a Banjul va servir també, per valorar i conèixer sobre el terreny un possible projecte de proveïment d'aigua potable que vol desenvolupar el consell local d'una població de la conurbació de Banjul.

Related documents