Eina educativa

Dades obertes amb Snapi!

Informació sobre l'eina
Snapi! és una eina per a ensenyar a programar als infants amb un llenguatge de programació molt senzill que utilitza dades obertes metropolitanes. Però el seu ús no és només per als més petits.

Snapi! possibilita que els ciutadans, sense necessitat de coneixements de programació previs, puguin co-crear i co-dissenyar serveis o aplicacions a partir les dades obertes que li ofereix l'administració pública i, a partir d'aquí, poder crear noves oportunitats o serveis d'interès públic que aportin valor a la resta de la comunitat.

I ho fa a través d'un llenguatge de programació senzill que permet escriure un programa amb la facilitat d'arrossegar i deixar blocs, que tenen forma de peces de puzzle, en un escriptori.

Comença a programar amb SNAPI

Amb Snapi!, participar a la societat de la informació i aprendre a innovar amb les dades obertes és fàcil i accessible.
 • Casos d'ús
  Mapa de densitats de població dels municipis metropolitans:
  Població a Barcelona

  Visualització cartogràfica dels equipaments i instal·lacions de l'àrea metropolitana de Barcelona relacionats amb el cicle de l'aigua :
  L'aigua a l'AMB
 • Tutorial
  Aquesta eina funciona a través d'un tutorial pas a pas que ensenya a construir un mapa de les poblacions de l'àrea metropolitana.

  Una programació sencilla que ajudarà a entendre les bases de la programació amb dades obertes.

  Tutorial Snapi!
Crèdits
Snapi! és una extensió desenvolupada al Citilab de l'entorn de programació gràfic basat en blocs Snap!, desenvolupat per la Universitat de Berkeley (Califòrnia, EUA) i inspirat en Scratch (MIT).

Des del compte de Tumblr d'Snapi informem de totes les activitats que realitzen tant de divulgació com de programació de l'opendata de l'AMB.

Tumblr d'Snapi!