Tinença responsable de gossos al parc de la Torre-roja

Imatge del projecte

Projecte escolar

Fitxa tècnica
Temes:
Parcs
Estat:
En curs
Tipus / Subtipus:
Projecte participatiu / Tinença responsable
Període:
2020-2021
Centre escolar:
Institut Josefina Castellví
Assessorament:
Fundesplai
Data de publicació:
Març 2021
Data d'aprovació:
Març 2021
Municipi:
Viladecans
Descripció

Els alumnes participants fan una diagnosi sobre els usuaris del parc que passegen amb el gos pel parc de la Torre-roja, fent èmfasi en aspectes com els serveis que el parc ofereix a aquests usuaris, l'ús que es fa del parc i els comportaments positius i negatius que es desenvolupen per part d'usuaris amb gos. Aquesta diagnosi es complementa amb entrevistes als usuaris.

Els participants també fan una petita formació per part d'una entitat d'educació canina, sobre el comportament animal, les necessitats alimentaries, cures i atencions que requereix un gos. Els alumnes aprenen i reflexionen sobre els beneficis dels animals de companyia i les diferències entre animals silvestres i domèstics. També sobre les condicions perquè un gos estigui ben atès i saludable de manera que tingui un comportament adequat en un espai públic com és un parc, on ha d'existir una convivència d'usuaris amb i sense gos.

Finalment els alumnes elaboren una campanya de difusió en favor de la tinença responsable de gossos a l'espai públic. 

Objectius

  • Analitzar les necessitats dels gossos en els parcs urbans, el comportament dels propietaris i les àrees de gossos, per reflexionar sobre com millorar-les.
  • Sensibilitzar en relació al bon ús dels parcs i dels espais habilitats per gossos.
  • Realitzar una campanya per promoure la convivència entre tots els col•lectius que fan ús dels parcs.
  • Incentivar els joves a la reflexió, la sensibilització, l'aprenentatge directe i l'experimentació per a arribar a solucions de millora de la convivència.

Resultats

En curs.

Equipaments relacionats
Prova: $provaURL