Normes Urbanístiques del Pla General Metropolità

Tornar
  • Article
    Parcel·la de l'àmbit de les Bòbiles

Parcel·la de l'àmbit de les Bòbiles


Modificació puntual del Pla General Metropolità, per a la creació del sistema d'habitatge dotacional públic i assignació a una parcel·la de l'àmbit de les Bòbiles, al terme municipal de Gavà.

Aprovada definitivament pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques el 6 de març de 2007 (DOGC núm. 4868 de 24/04/2007).

NORMATIVA URBANÍSTICA

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ, CREACIÓ DEL SISTEMA D'HABITATGE DOTACIONAL PÚBLIC I ASSIGNACIÓ A UNA PARCEL.LA DE L'ÀMBIT DE LES BÓBILES, DE GAVÀ

Sistema d'Habitatges dotacionals públics, clau HD

Art. 1.- Definició

1. Correspon aquesta qualificació al sòl del municipi de Gavà que es destina a la realització d'actuacions públiques d'habitatge adreçades a satisfer els requeriments temporals de col.lectius de persones amb necessitats d'assistència o d'emancipació, justificades per polítiques socials prèviament definides, d'acord amb el que preveu l'article 34.3 del Text refós de la Llei d'urbanisme, compatibles amb usos d'equipament públic.

2. La nova qualificació d'habitatges dotacionals públics (clau HD) s'integra com a ús dotacional específic dels sistemes del Pla general metropolità, que es desenvolupa en terrenys de domini públic.

Art. 2.- Tipus d'habitatges dotacionals públics

1. En funció del col.lectiu al qual van destinats, es distingeixen, en primera instància, els tipus d'habitatges dotacionals següents:

a) Habitatges dotacionals per a joves, clau HDj
b) Habitatges dotacionals per a la gent gran, clau HDg

2. Mitjançant la tramitació de la corresponent modificació de Pla general metropolità podran integrar-se en aquesta qualificació reserves de sòl per a la construcció d'habitatges públics destinats a altres col·lectius amb requeriments anàlegs als definits a l'article 1.

3. La concreció de la destinació del sòl a un dels tipus d'habitatges dotacionals, o la mutació del sòl ja assignat, requerirà la tramitació d'un pla especial urbanístic o d'un pla de millora urbana en el cas que la modificació del PGM no n'hagués concretat el tipus, o per modificar el definit per aquesta.

4. Els sòls destinats a habitatge dotacional tenen el caràcter de sistema amb caràcter general. Específicament, els sòls amb aquesta qualificació estan subjectes a cessió obligatòria i gratuïta en cas d'estar inclosos en els àmbits de gestió corresponents. Així mateix, els és d'aplicació el que preveu l'article 71.3 de les Normes urbanístiques del PGM sobre còmput d'edificabilitat de les dotacions públiques.

Art. 3.- Desenvolupament i gestió dels sòls clau HD

1. Els habitatges dotacionals es promouran en règim de lloguer i en les condicions que permetin acollir-se a les mesures de finançament d'actuacions protegides en matèria d'habitatge.

2. El desenvolupament i la gestió dels habitatges dotacionals s'acolliran a algun dels règims següents:

2.1. En els sòls de titularitat pública municipal, la construcció dels habitatges dotacionals i la seva gestió podran ser dutes a terme per l'Ajuntament directament, en conveni amb una altra Administració, o bé amb participació de la iniciativa privada, mitjançant l'atorgament d'un dret de superfície o concessió administrativa.

2.2. Els sòls qualificats d'equipament comunitari, claus 7a o 7b, o amb una altra qualificació de sòl dotacional edificable, de titularitat privada que es qualifiquin, mitjançant la corresponent modificació del PGM, d'habitatge dotacional (clau HD), es desenvoluparan mitjançant un pla especial integral que en concretarà el tipus assignat i en definirà les condicions d'edificació, el programa funcional detallat de l'actuació i els usos complementaris que s'hi admetin, així com els terminis d'edificació i posada en funcionament de l'operació d'habitatges dotacionals. Aquest Pla especial haurà de redactar-se en un termini no superior a quatre mesos des de l'entrada en vigor de la Modificació del PGM:

2.2.1. El Pla especial s'haurà d'ajustar a la fórmula de gestió següent:

Cessió, lliure de càrregues i gravàmens, del sòl que es proposi qualificar de sistema d'habitatge dotacional (clau HD) i dels terrenys afectats a sistemes inclosos en l'actuació.
L'Ajuntament atorgarà un dret de superfície o concessió als titulars que cedeixin el sòl, o a qui aquests designin, per a la construcció i explotació dels habitatges dotacionals. En aquest cas, la contraprestació quedarà compensada per la constitució d'aquest dret de superfície o concessió.
Els Plecs de condicions recolliran obligatòriament que, una vegada transcorregut el termini, es produirà la reversió de l'edificació i de les instal.lacions en bon estat de funcionament a l'Ajuntament, lliures de càrregues i gravàmens, sense dret a cap indemnització.

2.2.2. L'incompliment de les obligacions relatives al termini de presentació del Pla especial o a altres condicions establertes en aquest, per causes no imputables a l'Administració, habilitarà l'Ajuntament per procedir a la mutació de la destinació del sòl a un altre ús dotacional, d'acord amb l'article 2 o, si és el cas, a la seva expropiació.

2.3. L'Ajuntament podrà establir convenis amb altres Administracions públiques o amb entitats que en depenguin, per tal de desenvolupar operacions d'habitatges dotacionals en sòls dels quals siguin titulars.

Art. 4.- Legitimació expropiatória

La qualificació amb clau HD legitima l'expropiació dels sòls qualificats amb aquesta destinació.

Habitatges dotacionals per a joves (HDj)

Art. 5.- Definició

Es qualifica d'habitatges dotacionals per a joves, clau HDj, el sòl que es destina a la construcció d'habitatges en règim de lloguer assequible destinat expressament a la gent jove, per facilitar a aquest col·lectiu l'accés a l'habitatge dins la ciutat.

Art. 6.- Destinació dels habitatges dotacionals per a joves

1. Els sòls qualificats d'habitatges dotacionals per a joves es destinaran a la construcció d'habitatges en les condicions establertes a l'article 3.

2. S'hi admeten els tipus d'equipament definits a l'article 212 de les Normes urbanístiques del PGM, compatibles amb l'habitatge.

3. En planta baixa s'admeten també els serveis complementaris de l'habitatge, i l'ús comercial corresponent al petit comerç d'acord amb la Llei 18/2005, de 27 de desembre, d'equipaments comercials.

4. Els usos admesos als apartats 2 i 3 resten subjectes al mateix règim de concessió o de dret de superfície que els habitatges per a joves.

Habitatges dotacionals per a la gent gran (HDa)

Art. 7.- Definició

1. Es qualifica d'habitatges dotacionals per a la gent gran, clau HDg, el sòl que es destina a la construcció d'habitatges en règim de lloguer assequible, destinats expressament a la gent gran autònoma, les circumstàncies sociofamiliars de la qual no li permeten de romandre a la seva llar.

Art. 8.- Destí dels habitatges dotacionals per a la gent gran

1. Els sòls qualificats d'habitatges dotacionals per a la gent gran es destinaran a la construcció d'habitatges en les condicions establertes a l'article 3, ajustats a la tipologia que es defineix com a habitatges tutelats per a la gent gran al Decret 284/96, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials.

2. S'hi admeten els tipus d'equipament definits a l'article 212 de les Normes urbanístiques del PGM, compatibles amb l'habitatge.

3. En planta baixa s'admeten també els serveis complementaris de l'habitatge, i l'ús comercial corresponent al petit comerç d'acord amb la Llei 18/2005, de 27 de desembre, d'equipaments comercials.

4. Els usos admesos pels apartats 2 i 3 resten subjectes al mateix règim de concessió i de dret de superfície que els habitatges per a joves.

Art. 9.- Assignació d'usos

La qualificació de sòls com a sistemes d'habitatge dotacional públic, clau HD, la determinació dels seus paràmetres i condicions d'edificació es duran a terme a través de modificacions o de revisió del Pla general metropolità i, en tot cas, en funció de l'entorn. En el cas de qualificar d'habitatge dotacional sòls destinats anteriorment a equipaments comunitaris, la Modificació del PGM haurà de justificar que no es comprometen les reserves d'equipament de la ciutat, i que no superen el 5% de la reserva global del municipi per a equipaments públics locals.

Art. 10.- Assignació de l'habitatge dotacional per a joves a la parcel·la de les Bóbiles

Es qualifica de sistema d'habitatge dotacional públic per a joves (clau HDj) una parcel.la de 3.329 m2, que és part de la parcel.la adjudicada número 37 del Projecte de reparcellació del Pla parcial del sector de les Bóbiles (parcel.la 7b3), segons plànol 0.1 d'ordenació.

Art. 11.- Paràmetres urbanístics de la parcel.la d'habitatge dotacional per a joves de les Bóbiles

Superfície destinada a habitatge dotacional per a joves: 3.329 m2 de sòl.
Tipus d'ordenació: lliure aïllada.
Ocupació màxima: 100%, inclosa planta soterrani.
Sostre màxim: 7.084 m2de sostre.
Alçada màxima: 16 m.
Nombre màxim de plantes: PB+4.
Nombre màxim d'habitatges: 93.
Parcel.la única: el sòl qualificat d'habitatge dotacional per a joves constitueix parcel.la única.
Usos admesos:

- Habitatges dotacionals públics per a joves.
- Docent: llar d'infants.
- Altres usos especificats en la normativa urbanística de caràcter general de la creació del sistema d'habitatge dotacional públic per a joves, tret de l'ús comercial.

Art. 12.- Paràmetres urbanístics de la resta de la parcel.la 7b3 de les Bóbiles

Superfície destinada a 7b: 6.791 m2.

S'assignarà a aquesta parcel.la el sostre que no es desenvolupi en l'HDj.
Aquest sostre seguirà les determinacions següents:

Tipus d'ordenació: lliure afilada. També podrà ser adossada a l'edifici d'habitatge dotacional públic, fins i tot compartint-ne l'ús.
Ocupació màxima amb edificació: 20% de la parcel.la.
Superfície no ocupable: àrea ratllada en el plànol 0.1.
Ocupació superficial sense edificació (piscines, pistes esportives i similars): tot menys l'àrea ratllada en el plànol 0.1.
Alçada màxima: 8 m.
Nombre màxim de plantes: PB+1.

Planta soterrani: 100 % de l'àrea ocupable de la parcel.la.
Parcel.la mínima: no se n'estableix, es determinarà en funció de l'equipament a instal·lar.
Usos admesos: els definits en el Pla parcial de Bóbiles, que són l'assistencial i els sanitaris, els tecnicoadministratius, el sociocultural, els docents i els esportius.

Disposició final

Aquesta normativa urbanística implica la modificació del Pla parcial de les Bóbiles, en concret dels paràmetres urbanístics i dels usos de la parcel.la 7b3.

  • Municipis
    $introTextMod