Ordenances Metropolitanes d’Edificació

Tornar
  • modif.
    modif. gramenet
    Article
    Ordenança complementària de l'Edificació

Ordenança complementària de l'Edificació


Santa Coloma de Gramenet

Ordenança complementària de l'Edificació, de Santa Coloma de Gramenet.

Aprovada definitivament per Resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de 31 de gener 1994 (DOGC núm. 1882 de 11/04/94).

Disposicions generals

Art. 1. De l'aplicació supletòria del PGM

Per a tots aquells aspectes no regulats específicament per aquestes Ordenances complementàries seran d'aplicació les determinacions del Pla general metropolità de Barcelona, i del planejament que el desenvolupi.

Art. 2. De l'àmbit d'aplicació

Aquestes ordenances seran d'aplicació a totes les obres de nova planta i ampliacions o reformes d'edificacions existents que es realitzin dintre del terme municipal de Santa Coloma de Gramenet.

Art. 3. De l'Administració competent

Correspondrà a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vetllar pel compliment de les disposicions establertes a la present ordenança.

Capítol I

Les edificacions al pati interior d'illa en zones d'ordenació segons alineació de vial

L'edificació en pati interior d'illa es regirà, a més del que disposa al respecte el Pla general metropolità, pels següents articles:

Art. 4. De les diferències d'alçada entre edificacions veïnes

En general no seran admissibles les edificacions en pati interior d'illa que superin en més de 3,60 m. mesurats entre cantells superiors de forjats, l'alçada màxima edificable en planta baixa de les parcel·les veïnes.

Art. 5. De les parcel·les veïnes amb desnivell no superior a 3,60 m.

Quan el desnivell entre les cotes de referència de l'alçada reguladora màxima de parcel·les veïnes no superi els 3,60 m., l'edificació al pati interior d'illa s'ajustarà a allò que disposa el Pla general metropolità.

















Article 6. De les parcel·les veïnes amb desnivell superior a 3,60 m.

Quan el desnivell entre les cotes de referència de l'alçada reguladora màxima de parcel·les veïnes superi els 3,60 m. a les finques ubicades a la cota superior serà admissible l'edificació al pati interior d'illa amb les següents condicions:

1. Que el pati interior d'illa sigui edificable segons el PGM

2. Cap edificació podrà superar un pla ideal traçat des de la cornisa definida per la intersecció del pla vertical que conté el límit de parcel·la, o el centre del pati interior d'illa en el seu cas, i un pla horitzontal situat a 7,20 m. per sobre del punt de referència de l'alçada reguladora màxima de la parcel·la situada a nivell inferior, fins a una línia horitzontal situada al pla de façana posterior de la finca de més cota i a 4 m. per sobre del seu punt de referència de l'alçada reguladora màxima.
El cos edificat així obtingut tindrà la consideració de planta baixa o planta soterrani depenent del que determinen al respecte els articles 225 i 226 de les Normes urbanístiques del PGM.
En el cas de que no s'edifiqui en el pati interior d'illa, el nivell definitiu del terreny s'ajustarà a les mateixes determinacions que en aquest títol es reglamenten pels cossos edificats.


























Art. 7. De les baranes al pati interior d'illa
1. Les baranes i elements separadors entre parcel·les dins del pati interior d'illa podran ésser opaques fins a 1,80 m., i calades fins a 2,50 m., mesurats des del nivell superior del forjat corresponent.

2. Als límits posteriors, quan la diferència de nivell entre els respectius forjats, o entre forjat i coronació de mur de contenció, sigui de 3,60 m. o més, la barana damunt del forjat de cota alta o el mur de contenció serà sempre calada, podent tallar vistes amb elements de jardineria.

Capítol II

Els celoberts

Art. 8. De la confrontació de celoberts

Quan existeixin edificis que tinguin celoberts situats a les mitgeres, i si aquests celoberts no compleixen les dimensions mínimes establertes pel PGM, es recomana que els nous edificis veïns col·loquin els seus celoberts confrontats amb els de l'edifici existent de manera que la figura resultant sigui el més regular possible i que l'edifici existent es serveixi del nou celobert per a obtenir ventilació i il·luminació. Serà obligatori fer-ho així quan els celoberts del nou edifici se situïn sobre la mitgera o al costat d'ella.
En cap cas aquesta confrontació implicarà la mancomunació de celoberts.
Els nous patis sempre s'ajustaran a les dimensions mínimes establertes pel PGM.

Art. 9. De la superfície conjunta de celoberts i patis de ventilació

En el càlcul de la superfície mínima conjunta de celoberts i patis de ventilació del nou edifici, d'acord amb l'article 235 de les Normes urbanístiques del PGM (12 per 100 de la superfície edificable a l'alçada reguladora màxima), es podrà computar la part de celobert de les parcel·les veïnes que resultin confrontats.











































Figures orientatives de la disposició dels celoberts.

Capítol III

Cossos i elements sortints

Art. 10. Del vol màxim dels cossos sortints

Per a totes les zones qualificades d'ordenació segons alineació de vial, els vols màxims seran els que s'estableixen a continuació:

Carrer Cos obert Cos tancat
16 m. o menys 0,50 m. No s'admet
16 a 21 m. 1,00 m. 1,00 m.
21 m. o més 1,50 m. 1,50 m.

A places i jardins el vol serà el que correspongui al carrer que forma l'espai públic.

Art. 11. De la mida i composició dels cossos tancats

1. Els cossos sortints tancats no podran ocupar més d'un 1/3 de la longitud total de la façana. La seva construcció serà bàsicament amb tancaments transparents de manera que la relació opac/transparent serà 1/2

2. Cada cos sortint no podrà superar una amplada superior a 3,60 m.

Art. 12. Dels ràfecs

Els ràfecs damunt de balcons només podran volar fins al pla exterior d'aquests quan siguin construïts a partir del forjat superior i s'ajustaran al que diu el Pla general metropolità en la resta de circumstàncies.

Art. 13. Dels murs de coronació i elements separadors a coberta

1. Damunt de les mitgeres els elements separadors podran ésser opacs fins a 1,80 m. i calats fins a 2,50 m. (article 239.3d de les Normes urbanístiques del Pla general metropolità de 1976)

2. Els elements separadors interiors a coberta podran ésser opacs fins a 1 m. d'alçada i calats fins a 2,50 m.

  • Municipis
    $introTextMod