Ordenances Metropolitanes d’Edificació

Tornar
  • Títol
    Títol II. Ordenances d'aplicació a tota la zona metropolitana
    Capítol
    Capítol 3r. Prevenció d'incendis i instal·lació d'estacionaments, aparcaments i garatges-aparcament
    Secció
    Secció 2a. Estacionaments, aparcaments i garatges-aparcament
    Article
    Article 101 - Règim aplicable

Article 101 - Règim aplicable


1. L'àrea d'estacionament és un lloc obert, fora de la calçada, especialment destinat a parada o terminal de vehicles automòbils.

2. Es designen amb el nom d'«aparcament» o amb el de «garatge-aparcament» els espais situats a l'interior de l'edifici o al sòl o subsòl de terrenys edificables del mateix solar, i les instal·lacions mecàniques especials destinades a la guarda de vehicles automòbils. Seran terrenys edificables a aquests efectes els compresos dins del percentatge de superfície de parcel·la ocupable per l'edificació.

3. La construcció d'estacionaments, aparcaments i garatges-aparcament s'ajustarà a les condicions definides en aquesta secció i, a més, a les limitacions addicionals exigibles basant-se en altres possibles usos compatibles, com ara estacions de servei, rentat de vehicles, tallers de reparació d'automòbils i instal·lacions auxiliars.

4. Les exigències establertes en aquesta secció quant a previsió de places i dimensions i superfícies són mínimes i, en conseqüència, se'n podran establir altres de superiors pels ajuntaments respectius a les seves ordenances municipals.