Senyalització

La senyalització de les platges s’ha dissenyat per identificar elements i informar de manera ràpida i concisa, per això prioritza la simbologia gràfica. La col·lecció de senyals segueix un criteri de disseny homogeni amb l’objectiu de crear una identitat compartida i reforçar, així, la continuïtat i la gestió comuna de l’espai públic costaner. 

Foto: Adrià Goula
Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Gener 2016
  Data inici de l'obra:
  --
  Data fi de l'obra:
  --
  Data d'execució:
  Gener 2018
  Municipi:
  Badalona, Barcelona, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Viladecans
  Cost:
  380.000 €
 • Direcció de projecte:
  Clase
  Salva Fàbregas
  Col·laboradors:
  EQUIP AMB: Jona García, Estela Guàrdia
  Contractista:
  Dilart
Finançament

AMB
 

Descripció

El color predominant del nou codi de senyalització és el blau, en referència al mar, i la informació que es transmet als usuaris és concisa i de fàcil comprensió. Els elements de senyalització es col·loquen estratègicament segons el tipus i els objectius del senyal, i se'n potencia la simbologia gràfica per damunt del text escrit.

Hi ha quatre tipus de senyals: d'accés a la platja, direccionals, informatius i específicament destinats a senyalitzar les dunes.

 • Els senyals d'accés i direccionals es construeixen amb una peça de xapa d'alumini, plegada en L, sobre la qual s'adhereix un vinil amb la informació pertinent.
 • Per als senyals informatius, s'utilitza un pal tubular d'alumini que suporta una banderola de diferents mides, elevada més de quatre metres sobre la sorra.
 • Els senyals per a les dunes es col·loquen als pals que aguanten les cordes que tanquen les zones dunars i estan construïts amb una xapa d'alumini anoditzat lleugerament corbada sobre la qual s'adhereix un vinil.
 • A més, en algunes platges s'ha seguit el mateix codi de comunicació per instal·lar-hi una taula d'observació.

Gràcies a aquest projecte, s'ha aconseguit una homogeneïtat en els criteris dels senyals, la qual transmet als usuaris la idea que estan en un espai continu de gestió comuna, sigui quina sigui la platja que visitin. Això contribueix a millorar la seguretat i la informació dels usuaris en les platges metropolitanes de Barcelona.
 

On