Senyalització Biblioteca Clara Campoamor

La senyalització, integrada subtilment en l’arquitectura, proporciona una imatge contundent, clara i unitària.

Senyalització biblioteca
©Stela Salinas
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Juny 2020
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Juny 2022
    Municipi:
    Cornellà de Llobregat
    Cost:
    25.565,98€ (Projecte)
  • Autors:
    Lídia Serrat, Stela Salinas, Sara Fernandes (AMB)
    Col·laboradors:
    Identidad Visual (producció)
    Contractista:
    Bernadí
Descripció

El projecte de senyalització de la biblioteca Clara Campoamor és una proposta gràfica que s’adapta amablement a les particularitats constructives de l’edifici i, com aquest, mostra els materials nus que la formen, en el seu aspecte original. 

Amb aquesta premissa, els rètols direccionals es componen de lletres corpòries de barres d’acer corrugat ancorades estratègicament a les perforacions dels revestiments de fusta.

Per poder encaixar la senyalització a la retícula de perforacions, de 12 mm de diàmetre i modulació 16 × 16 mm, es crea una nova tipografia que, tenint en compte les possibilitats d’emmotllament de les barres, respon a formes geomètriques senzilles.

La família tipogràfica La Santa (nom que fa referència al barri on s’ubica la biblioteca a través del joc de paraules La Font Santa) és una tipografia sans-serif amb glifs que augmenten de gruix respectant les normes de modulació i geometria preestablertes, de manera que en permeten una bona llegibilitat. 

La senyalització, integrada subtilment en l’arquitectura, proporciona una imatge contundent, clara i unitària, tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici.

On