Plaça d'Antoni Malaret

Recuperació dels jardins d'una casa modernista per convertir-los en una plaça. 

Imatge del projecte de remodelació
Adrià Goula
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Abril 2014
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Juliol 2015
    Municipi:
    Sant Just Desvern
    Superfície:
    3.266 m2
    Cost:
    600.683,05 €
  • Autors:
    Xavier Nogués (AMB)
    Col·laboradors:
    Olga Méliz, Cristina Sáez, Catalina Montserrat, Sara Arguedas, Mina Sanatgar, Olga Salve (AMB).
    Contractista:
    Construcciones Pérez Villora
Descripció

El projecte de la plaça d'Antoni Malaret té l'origen en la recuperació dels jardins de Casa Costa a Sant Just Desvern. Casa Costa era una finca privada que s'havia mantingut tancada a la ciutat. La finca constava d'una casa modernista, de poc interès, i uns jardins quasi abandonats. El 2013 la finca va passar a ser de propietat municipal i es va decidir obrir-la a la ciutat, tot unint als jardins inicials les parcel·les adjacents: un antic pati d'escola i un equipament municipal obsolet.

El projecte consisteix en la creació d'una plaça amb dos espais, l'antic i el nou jardí, units per un recorregut longitudinal. S'enderroquen els murs de la parcel·la, s'obren les vistes sobre el centre cívic de Les Escoles i sobre l'Ateneu, i s'aconsegueix, així, un espai clar i diàfan on tots els equipaments participen entre si.

Al nou jardí, més racional, es concentren les activitats de la plaça. El jardí històric s'aclareix, però se'n mantenen uns exemplars que guarden la memòria, els xiprers, el grup de lledoners i les palmeres, i el conjunt resulta un espai romàntic per al passeig i la contemplació.

On
Enllaços relacionats