Millora de l'accessibilitat del parc i ordenació del roserar al parc de Torreblanca

Pavimentació de l'eix central del parc, formalització dels seus accessos i millora del roserar.

María José Reyes
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Octubre 2013
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Gener 2016
    Municipi:
    Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Superfície:
    9.215 m²
    Cost:
    290.761 €
  • Autors:
    Jona García, Jaume Fornés (AMB)
    Col·laboradors:
    Francisco Sánchez, Dina Alsawi, Montse Garcia, Esteve Manjón, Jordi Martínez (AMB)
    Contractista:
    J. M. Fondevila, Transports i excavacions Riera
Premis i reconeixements

Premi AJAC X 2016. Àmbit: Urbanisme i Paisatge, obra realitzada

Descripció

Inaugurat el 2005, el parc de Torreblanca és un parc històric amb elements com un llac romàntic amb un templet, una gruta, una cascada o una torrassa, envoltat pel parc modern que segueix el rastre dels antics camps de cultiu de la finca existent. Alguns dels elements històrics han arribat intactes als nostres dies, mentre que d'altres s'han reconvertit per tal d'adaptar-se als requeriments d'un parc actual. Per millorar l'accessibilitat i ressaltar els valors mediambientals d'aquest parc, s'han dut a terme dues microintervencions: la pavimentació de l'eix central i la formalització dels seus accessos i la millora del roserar.

Per tal de resoldre els greus problemes d'escolament i realçar la principal arteria del parc, s'ha substituït el sauló original per un formigó rentat a l'àcid, de textura rugosa i juntes dibuixades en diagonal.

La millora del roserar del parc de Torreblanca és un exemple ben clar que demostra que les petites actuacions arquitectòniques com l'ampliació de la secció dels camins, la construcció d'escales amb baranes per comunicar les platabandes, la dotació de mobiliari i la distribució de les plataformes destinades a la plantació de les roses, han potenciat un important punt del parc on el valor ambiental passa a ser el veritable protagonista.

On
Enllaços relacionats