Il·luminació LED a la Gran Via Nord de Barcelona

Enllumenat més eficient

Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Juny 2019
  Data inici de l'obra:
  --
  Data fi de l'obra:
  --
  Data d'execució:
  Juny 2021
  Municipi:
  Barcelona
  Cost:
  363.332,30 €
 • Promotors:
  Oficina Tècnica de Gerència - Infraestructures
Finançament

181.666,15 € (Subvenció FEDER)

Descripció

L'AMB és responsable del manteniment i la gestió de les rondes de Barcelona. Durant el mes de novembre de 2021, ha realizat la substitució d’enllumenat a la Gran Via de Barcelona (C-31) en el tram comprés entre Glòries i el límit amb Sant Adrià de Besòs.  

Aquesta actuació ha comportat la substitució de 248 punts de llum al llarg de 2.7 km en ambdós sentits de la marxa. L’enllumenat LED suposa la implementació d’una economia baixa en carboni, més eficient, neta i sostenible dins la gestió integral de les rondes de Barcelona. Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents: 1-Eficiència energètica: es reduirà 148.977 kWh/any, xifra que suposa la despesa de 20 famílies o habitatges, i un estalvi de 25.500 €/any a les arques públiques i 2-Increment de la seguretat: aquest nou enllumenat implica un augment de la seguretat en la conducció i més visibilitat, aquesta circumstància fa disminuir la perillositat de la via i el risc d’accident.

El 50% d’aquestes actuacions estan finançades amb el programa “Ayudas a Entidades Locales para proyectos de inversión en economía baja en carbono” de l’IDAE, amb l’objectiu d’aconseguir una economia més neta i sostenible.

On
Enllaços relacionats