Gual inundable al riu Llobregat

Aquest gual garanteix la connexió de vianants i bicicletes entre els municipis del marge  esquerre, Molins de Rei i Sant Idelfons de Llobregat, i San Vicenç dels Horts al marge dret. Des d’aquí també es pot gaudir de la fauna i flora dels aiguamolls de Molins de Rei i de la xarxa de camins fluvials existent.
 

 

Imatge del projecte realitzat
Foto: Adrià Goula
Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Gener 2016
  Data inici de l'obra:
  --
  Data fi de l'obra:
  --
  Data d'execució:
  Juny 2018
  Municipi:
  Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts
  Superfície:

  14.600 m2

  Cost:
  642.259 €
 • Direcció de projecte:
  Aida Munsó, Francisco Javier Navarro (AMB)
  Col·laboradors:
  EQUIP AMB: Montserrat Arbiol, Sara Arguedas, Eloi Artau
  EQUIP EXTERN: CTP 1999
  Contractista:
  Moix
Finançament

AMB

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Ajuntament de Molins de Rei 

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

UE-FEDER  (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Descripció

El gual salva una distància de 30 metres de longitud en el punt d’encreuament. Consisteix en la successió d’una sèrie de calaixos de formigó in situ, de dimensions 5,50m d’amplada i 2,05m d’alçada. L’ample de la plataforma transitable és de 4m, suficient per al creuament de vianants i bicis, i alhora donar cabuda als elements de protecció laterals discontinus i delimitadors dels marges del gual, consistent en unes pilones cilíndriques.

Per a poder realitzar la construcció, prèviament es va desviar temporalment el Riu, mitjançant la construcció d’un canal de secció trapezoïdal pel marge esquerra (banda Sant Boi), que derivava el cabal al tram final de la riera Bertran.

L’actuació s’ha completat amb el camí de paviment de formigó que salva els desnivells per ambdós marges, adequant-se als talussos existents fins arribar als camins de mota i donant connexió des del Parc Fluvial de Sant Boi a la Torre Mirador del Sant Joan Despí. I amb la restauració i revegetació dels marges de la zona afectada per les obres.
 


Realització vídeo: El Pack

On