Centre Cultural i Cívic Virgínia Amposta

Situat al costat del parc del Mamut Venux, l’equipament cultural dona servei als barris de Vila Vella, Can Ros i el Serral. Un gran pati central d’assaig per als castellers distribueix els espais al seu voltant. El pati es cobreix amb una lluerna, que hi permet la il·luminació natural, i la façana ventilada de doble pell redueix la demanda energètica de l’edifici.

Foto: Marcela Grassi
Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Setembre 2017
  Data inici de l'obra:
  --
  Data fi de l'obra:
  --
  Data d'execució:
  Juliol 2021
  Municipi:
  Sant Vicenç dels Horts
  Superfície:

  2.361 m2

  750 m2 (urbanització)

  Cost:
  4.288.508 €
  553.848 € (Equipament)
 • Direcció de projecte:
  Josep Muxart (AMB)
  Direcció d'obra:
  Josep Muxart (AMB)
  Direcció d'execució: Albert Dalmau, Mireia Díaz (AMB)
  Col·laboradors:
  EQUIP AMB: Jordi Bardolet, Jordi Colom, Javier Duarte, Laia Ginés, Marta Juanola, Oriol Paluzie.
  EQUIP EXTERN: Eskubi Turró Arquitectes, ICA Grupo, Ivana Rossell Acústica, PFP,disseny.
  Contractista:
  GrupMas Edificació S.L.
Premis i reconeixements

Seleccionada, Premis Arquitectura CSCAE 2021

Finançament

AMB

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts
 

Descripció

L’edifici està ubicat dins del parc del Mamut Venux a Sant Vicenç dels Horts, amb l’estratègia d’acabar sent un punt de centralització i de dinamització cultural per als barris de la Vila Vella, Can Ros i el Serral i a la vegada un punt d’unió entre la carretera de Sant Boi, el carrer del Comerç i el carrer d’Antoni Mampel.

El seu programa compta amb un espai jove, una sala polivalent, espais d’entitats, aules taller, una sala per a exposicions, un espai destinat a l’emmagatzematge del bestiari del municipi i un bar restaurant, així com espais exteriors per a exercicis a l’aire lliure.

L’estratègia d’intervenció vol aconseguir la màxima integració de l’edifici amb el parc i el seu entorn per salvar les diferències de cota existents i garantir-ne la connectivitat. El resultat és un edifici que té la voluntat de levitar mitjançant un sòcol perimetral que cus l’edifici amb el seu entorn i deixa unes façanes tractades com a grans superfícies de gelosia que no se sustenten en el terreny.
 

On