Bust de Lluís Hernández

Categoria: Interès artístic

Municipis: Santa Coloma de Gramenet

Bust de Lluís Hernández

Obra de l'escultor colomenc Chema Moreno, aquest bust de bronze representa el capellà que fou el primer alcalde democràtic de la ciutat, Lluís Hernández, mort l'any 2015.

L'escultura representa el rostre d'Hernández i una mà tocant-se la barbeta, que emergeix d'un bloc de pedra que descansa sobre una peanya d'acer parcialment oxidat i que té gravada a la part frontal la silueta d'un bloc de pisos del seu barri (el barri de les Oliveres), cap el qual mira el bust. L'alçada aproximada del conjunt és d'1,70 m, de manera que permet que els vianants el puguin mirar directament als ulls.

Lluís Hernández governà Santa Coloma de Gramenet durant tres mandats consecutius (1979-1991). La seva acció política, que li va suposar més d'un enfrontament amb els estaments eclesiàstics, va perseguir la creació de places escolars públiques, la millora en l'assistència sanitària i la reordenació urbanística en una Santa Coloma on hi havia un dèficit molt marcat d'aquests serveis.

L'escultura es va pagar amb aportacions populars recollides per iniciativa de diverses entitats i associacions veïnals, amb la voluntat de fer un reconeixement a qui fou una figura molt estimada de la ciutat, ara recordada pel seu compromís, caràcter proper, humanitat i per la seva capacitat de lluita incansable contra la desigualtat i la injustícia.

Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguració:
    1999
    Superfície:
    113.405 m2