Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús

Badalona
Ernest Costa

El parc de Can Solei i de Ca l'Arnús, al sud-est de la ciutat, ocupa la part alta del barri de Casagemes i és un important pulmó verd, molt proper al centre de Badalona. És un indret únic a la ciutat per les seves edificacions singulars, pel manteniment de l'estructura agrícola tradicional, per la bellesa dels seus jardins i per l'esclat de riquesa vegetal i faunística que hi fa vida.

Inauguració de Can Solei i de Ca l'Arnús: 1984 i 2007

Superfície: 95.210 m2

Horari: De novembre a març de 7.45 a 19 h, abril i octubre de 7.45 a 20 h, maig, juny, agost i setembre 7.45 a 21 h, juliol de 7.45 a 22 h

Adreça: Av. Navarra, 205I Badalona

Visita virtual

 • Informació general

  Jardins de família

  Ernest Costa

  Informació de servei

  Indret d'interès historicoarquitectònic, amb vegetació singular, jardí històric, escultura, llac, brollador, vista panoràmica, fonts d'aigua potable, pista de petanca, jocs infantils, jocs de gent gran, porteries de futbol, cistelles de bàsquet, taula de ping-pong, aparcament de bicicletes, bar, WC.

  Descripció

  El conjunt de Can Solei i Ca l'Arnús és un indret únic a la ciutat de Badalona per les seves edificacions singulars, pel manteniment de l'estructura agrícola, per la bellesa dels jardins i per l'esclat de riquesa vegetal i faunística que hi fa vida. Tot plegat, un testimoni excepcional de com es desenvolupava la vida de les classes benestants barcelonines a la segona meitat de segle XIX i principis del XX. Són pocs els testimonis, ben conservats, que ens han arribat d'aquesta època, no només a l'entorn barceloní, sinó també a la resta de Catalunya. D'aquí el seu gran valor.

 • Història

  Història del parc

  Can Solei
  L'origen de Can Solei es remunta a una antiga finca agrícola ja documentada a l'arxiu del marquès de Barberà en una escriptura de 1565, que diu el següent: "Peça de terra de 7 mujades que és el mas Solei; es troba en acte de venda que Francesc Castellet de Barcelona i Joan Albert de Perpinyà feren a Dalmau Ros." Un altre document de final del segle XVIII indica de quina manera s'havia anat conformant la propietat: "Cal suposar que la casa i terres que foren del doctor Pau Romà es componien quan les comprà la seva mare Isabel Romà, de diferents trossos, com eren les del mas dit antigament Dalmau, després Coma i últimament Solei; de les que foren de Francesc Porreras i a les que hi sumà el doctor Romà per la part de dalt o tramuntana que foren de Planas i de Rovira."

  Fins al final del segle XVIII, la documentació és molt escassa i no és fins la darrera dècada d'aquest segle que la finca, la casa i els jardins comencen a aparèixer en diversos documents escrits. El sacerdot i més tard metge badaloní Josep Barriga i Sala, en la seva Història de Badalona (1793-1794), dóna algunes referències de Can Solei i dels seus visitants il·lustres: "Honra el barrio bajo de Pomar la magnífica casa del doctor Josep Romà […] que por su situación, paseos, aguas y aires saludables merece la común aprobación de personas de la primera jerarquía que han tenido el gusto de habitarla […]. En el año 1788 (con motivo de celebrar la consagración de un obispo) estuvieron 4 obispos juntos, el general de Barcelona Conde del Asalto, el Gobernador, muchos canónigos de la catedral y algunos jueces, en fin, casi toda la principal nobleza de Barcelona."

  Segons Rafael d'Amat i de Cortada, baró de Maldà (1746-1819), el bisbe Valladares "emblanquinà les parets, igualà els balcons i dotà la bella situació amb molta aigua, jardí botànic i curiosos caminals que fineixen amb una glorieta pintada". En un fragment del seu diari, el famós Calaix de Sastre, de 13 de maig del 1794, diu sobre el mas Solei:"En esta tarda, doctor Josep Cases i jo […], hem anat a passejar cap a la torre del doctor Romà, advocat, intitulada lo mas Solei; casa i jardins ab horta, vinyes i molta aigua […], un gran safareig ab canyos d'aigua corrent, adornos de bustos de pedra màrmol, però mutilats de nassos, boques i ulls, i una estàtua del mig del safareig […]. Hem passejat per aquells caminals rectes, a la manera d'alamedes ab tanta frondositat que hi ha de vinyes, terres de sembradura, tanta còpia d'aigua que, ab aquella lontananza de muntanyes conreades, caseria i mar, són objectes moltísim deleitables a la vista. I tant han agradat al doctor Cases, que ha donat el nom, a tot aquell ameno jardí i hort, ab aquell gran safareig i aigua corrent, de Paradisus Voluptatis […]."

  El mes d'abril de 1859 la finca es divideix per la venda d'una part a Evarist Arnús. Des d'aleshores la propietat es va convertir en Can Solei de Baix i Can Solei de Dalt o Ca l'Arnús.
  Durant la Guerra Civil (1936-1939) Can Solei i Ca l'Arnús van ser confiscats i oberts als badalonins com a parcs públics, i s'hi van celebrar actes diversos per recaptar diners per als soldats que marxaven al front. Un cop acabada la guerra, van tornar als antics propietaris. Entre el 1960 i el 1970 la finca va ser expropiada i el 1977 Can Solei va obrir de nou les seves portes, ara ja definitivament, com a parc municipal. Posteriorment, la Corporació Metropolitana va iniciar les obres de remodelació, que van quedar enllestides el 1984.

  Ca l'Arnús
  Evarist Arnús i de Ferrer (Barcelona, 1820-1890) va ser un dels pioners de la banca catalana de mitjan segle XIX i un dels grans personatges de la Febre d'Or. Com a financer i inversor, va tenir un important paper en la urbanització de l'eixample de Barcelona, ciutat on aixecà el Teatre Líric, als antics jardins dels Camps Elisis, i on va promoure iniciatives cíviques com l'Exposició Universal. També assolí una bona parcel·la de poder polític: va ser senador, primer electe i, des del 1887, vitalici. Menys coneguda és la seva faceta de filantrop i mecenes, que va desplegar al llarg de la seva vida, tant a Barcelona com a Badalona, ciutat que el 1884 el va nomenar fill adoptiu.

  La història de Ca l'Arnús s'inicia el 1859, quan Arnús compra, en subhasta pública, una part de Can Solei per a fer-ne el seu paradís particular on passar els dies de lleure familiar. Els Arnús tenien una vida social molt intensa i són moltes les personalitats que van acollir a casa seva. És coneguda l'estada que hi van fer, l'any 1888, la reina regent Maria Cristina i el seu fill, el rei Alfons XIII (aleshores un infant de dos anys), que va gaudir d'un passeig amb barca pel llac. Després d'aquesta visita, feta amb motiu de la inauguració de l'Exposició Universal de Barcelona, la reina va concedir a l'Ajuntament de Badalona el tractament d'Excel·lència. Maria del Mar Arnús, en un article al diari Avui de març de 2002, explica que mossèn Cinto visitava Ca l'Arnús de tant en tant i deia missa a la capella de la casa. El que més agradava al mossèn poeta eren les passejades pel jardí de Ca l'Arnús, la pujada a la mina de Sant Antoni a través del camí dels Xiprers i l'excursió pel llac i el castell. El poble de Badalona també era convidat a entrar als jardins per participar en festes populars, concerts o representacions teatrals.

  La finca es va mantenir sencera durant tres generacions. La quarta, formada pels rebesnéts d'Evarist Arnús, en va vendre una part a la Corporació Metropolitana de Barcelona i una altra a una immobiliària. Avui dia gairebé tota la finca és de propietat pública. La reivindicació popular Ca l'Arnús, parc públic és una feliç realitat. En els darrers anys, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha desenvolupat el projecte de restauració del parc de Ca l'Arnús, que inclou la connexió amb Can Solei, i s'ha fet càrrec de les obres. La rehabilitació del jardí romàntic (amb el llac, els ponts i el castell), de la torre del Rellotge i dels principals passeigs i camins li han retornat l'esplendor i la bellesa dels seus millors temps.

 • Normes d'ús
  Utilitzeu les papereres.
  Utilitzeu les papereres.
  El residu recollit es porta a una planta de triatge.
  Prohibit fer foc (només és permès als parcs amb servei de barbacoa).
  Prohibit fer foc (només és permès als parcs amb servei de barbacoa).
  Porteu el gos lligat.
  Porteu el gos lligat.
  Respecteu les indicacions en aquells parcs o localitzacions on no es permet l'accés als gossos (Exemple: àrea de jocs infantils, jardins botànics i jardins històrics).
  Recolliu les deposicions dels gossos.
  Recolliu les deposicions dels gossos.
  No allibereu animals domèstics.
  No allibereu animals domèstics.
  L'alliberament incontrolat posa en perill la fauna autòctona.
  No doneu menjar als animals. L'alimentació incontrolada dels animals empitjora la qualitat de l'aigua dels llacs i estanys, genera males olors i desencadena problemes higiènico- sanitaris.
  No doneu menjar als animals. L'alimentació incontrolada dels animals empitjora la qualitat de l'aigua dels llacs i estanys, genera males olors i desencadena problemes higiènico- sanitaris.
  Respecteu la vegetació.
  Respecteu la vegetació.
  No feu sorolls molestos.
  No feu sorolls molestos.
  Prohibit pescar a les làmines d'aigua, llacs i estanys.
  Prohibit pescar a les làmines d'aigua, llacs i estanys.
  Prohibit banyar-se a les làmines d'aigua, llacs i estanys.
  Prohibit banyar-se a les làmines d'aigua, llacs i estanys.
  Prohibit circular amb vehicles de motor (excepte vehicles de serveis).
  Prohibit circular amb vehicles de motor (excepte vehicles de serveis).

Previsió meteorològica

Avui 17 - maig
 • Màx.
  27ºC
  Min.
  20ºC
 • Matí
  Temps 1
 • Tarda
  Temps entre poc i mig ennuvolat
Demà 18 - maig
 • Màx.
  26ºC
  Min.
  19ºC
 • Matí
  Temps: sol
 • Tarda
  Temps sol

Localització

Com anar-hi?
Transports al voltant de...
Publicacions relacionades
Punts d'interès relacionats
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originària de les illes Canàries pot arribar a fer 20 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Arbre propi de la regió mediterrània, on forma boscos que s'anomenen alzinars. Situada al parc de Can Solei i Ca l'Arnús.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari d'Àsia Menor i de la meitat sud d'Europa, pot arribar a fer 20 o 25 metres d'alçària
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari del Japó i de la Xina, pot assolir 4 o 5 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Arbre amb tronc dret i en forma de columna que pot arribar fins a 30 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari d'Austràlia i de Tasmània, pot assolir més de 40 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari de l'orient de la zona mediterrània, des de Líbia fins a l'Iran.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originària del sud-est dels Estats Units, pot arribar a fer 27 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originària de l'Argentina, del Brasil i de l'Uruguai. És de creixement lent i pot arribar a fer 5 o 6 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  És present a quasi tot Europa, a l'oest d'Àsia i al nord d'Àfrica. No acostuma fer més de 15 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Arbre propi de la regió mediterrània, creix des del nivell del mar fins als 1.000 metres, en zones de matoll i assolellades.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Palmera de creixement molt lent, que pot arribar a fer de 5 a 9 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari de la regió mediterrània oriental i de l'Àsia occidental, pot arribar a fer 40 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari de la Xina i el Japó, va ser introduït a Europa a principis del segle XVIII.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originària de l'Àsia Menor, va ser introduïda a l'àrea mediterrània fa uns 4.000 anys.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  El pi pinyer pot arribar a fer 30 metres d'alçària i té un sistema d'arrels ben desenvolupat.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originària del Japó, la Xina i l'illa de Formosa, on era molt abundant en petites valls i, com a arbre ornamental, als jardins orientals.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari del Líban, de Síria i de Turquia, pot arribar a fer 40 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  Originari dels Balcans, d'Hongria i del sud-oest de Rússia i Anatòlia.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació singular
  Descripció:
  És originària del nord d'Àfrica i l'oest d'Àsia. Pot arribar a fer 30 metres d'alçària.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès ambiental
  Descripció:
  Al parc de Can Solei i de Ca l'Arnús hi podem trobar el jardí de cítrics, a la vora del jardí de papallones i del jardí de les ciències, que, junts, conformen un gran espai de foment de la biodiversitat. Aquests arbres tenen una bellesa peculiar: fulles verdes i brillants, flors perfumades i fruits comestibles amb un sabor àcid característic. Això ha fet que tradicionalment despertin un interès com a plantes ornamentals als nostres jardins. A més, constitueix un espai per al foment de la biodiversitat, ja que les floracions atrauen els insectes pol·linitzadors. Aquesta actuació s'emmarca en el Pla de millora de la biodiversitat dels parcs metropolitans. Gaudim d'aquest espai i respectem-lo.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Espais participatius
  Descripció:
  Al parc de Can Solei i de Ca l'Arnús hi podem trobar el jardí de cítrics, situat molt a prop del jardí de papallones i el jardí de les ciències, que, junts, conformen un gran espai de foment de la biodiversitat. Aquest espai ens permet gaudir d'una zona on dur a terme activitats educatives i participatives, que ajuden a transmetre a la ciutadania el valor històric d'aquestes espècies i l'ús habitual que se'n fa. Tanmateix, podem aprendre propietats característiques d'aquestes espècies, realitzar accions que ajuden a la regeneració vegetal o saber algunes aplicacions que poden tenir dins de l'àmbit ornamental. Aquesta actuació s'emmarca en el Pla de millora de la biodiversitat dels parcs metropolitans. Gaudim d'aquest espai i respectem-lo.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès artístic
  Descripció:
  Situades a tocar de la plaça de la glorieta del parc i del jardí dels còculs, aquestes escultures són les dues úniques que han quedat al parc de les moltes que l'havien adornat antigament. Formaven part del jardí neoclàssic de finals del segle XVIII i van ser les úniques que es van salvar després de l'ocupació del parc pels militars durant la Guerra del Francès.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Lloc singular
  Descripció:
  Al final del camí dels xiprers s'arriba a la font de Sant Antoni i al mirador des d'on s'albira el magnífic llac romàntic envoltat de vegetació.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Lloc singular
  Descripció:
  Entre el jardí dels còculs i la plaça de la glorieta, el camí dels Xiprers inicia el seu recorregut fins al límit superior de la finca, on hi ha la font de Sant Antoni i el mirador del llac. Aquest és un camí central, que connecta les diferents peces que formen el conjunt de Ca l'Arnús: les cases, els jardins, la bassa, la torre de l'Aigua, els horts i el llac.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Lloc singular
  Descripció:
  El passeig dels plàtans s'inicia a l'entrada principal i travessa de sud a nord el parc, obrint-se en la seva part central per acollir i envoltar jardins i palau. Els plàtans de Can Mercader són un dels elements vegetals més emblemàtics del Parc. Plantats l'any 1866, ens acompanyen com sentinelles majestuosos fins a les portes del palau. L'any 1991, l'Ajuntament de Cornellà els va protegir amb la declaració d'arbreda d'interès local.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Itinerari
  Descripció:
  L'itinerari botànic del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús és una eina que ajudarà a descobrir el parc i a conèixer i entendre la diversitat d'espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que hi. Alguns arbres són tan singulars que estan catalogats com arbres d'interès local: un gran exemplar de Bellaombra, un lledoner, una nolina anomenada el Canalobre i un margalló conegut com el Drac. L'itinerari està senyalitzat amb 25 cartells que contenen informació dels exemplars amb la seva descripció, l'origen, l'ús i la singularitat. Aquest itinerari es pot seguir amb un dossier.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Espais participatius
  Descripció:
  El Jardí de les Ciències recull una mostra de plantes que s'utilitzen per a diferents usos medicinals (la matafaluga, les mentes o les camamilles), alimentaris (vinya, blat de moro, gira-sol i diferents tipus de cereals d'hivern) i industrials (l'espart o el lli). També hi ha conreus de varietats tradicionals d'horta de la zona o varietats poc conegudes. Aquestes plantes ens expliquen la seva relació amb la història de Badalona passada i actual, tornen a connectar l'agricultura amb la ciutat i, alhora, el Jardí de les Ciències esdevé un espai participatiu i educatiu on poder desenvolupar diferents experiments i projectes científics.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació catalogada
  Descripció:
  Es tracta d'una espècie exòtica molt poc freqüent (en tota l'àrea mediterrània hi ha raríssims exemplars d'aquestes dimensions i edat). És la singularitat botànica més notable de la xarxa de parcs metropolitans.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Espais participatius
  Descripció:
  El jardí de papallones i l'hotel d'insectes és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. Es tracta d'un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Jugatecambiental
  Descripció:
  La Jugatecambiental del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús és un espai de descoberta i joc familiar. La dinamitzen dues entitats que ofereixen activitats de caire diferent: d'una banda, propostes de participació més lliure amb elements de creativitat plàstica i tallers, que recolzen les activitats dirigides per una segona entitat formada per experts naturalistes i que tenen com a objectiu conèixer els valors de la natura del parc.

 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès històric
  Descripció:
  D'estil neoclàssic, la torre Arnús va ser construïda per l'arquitecte Josep Oriol Mestre. Anys després, Salvador Vinyals i Sabaté, arquitecte d'altres construccions dels Arnús, va dur a terme una remodelació encarregada per Emili Arnús. L'edificació és de base quadrangular i disposa de tres plantes: planta baixa, primer pis i golfes. A la façana principal podem veure un porxo amb quatre columnes que sostenen la terrassa que mira al mar. Als laterals hi ha galeries amb arcades i un terrat, orientat a muntanya, a la part de darrere.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Aula ambiental
  Descripció:
  Situada al costat del jardí de papallones i del jardí de les ciències, l'aula disposa de 140 m2 de superfície. Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental que es realitzen al parc, adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Badalona. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, meteorologia i canvi climàtic i l'aigua. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur i altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Badalona.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació catalogada
  Descripció:
  Margalló
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès ambiental
  Descripció:
  El jardí de papallones i l'hotel d'insectes són un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. És un espai dinàmic i obert a la participació d'entitats i centres educatius del que poden gaudir participant d'una activitat guiada per un educador ambiental "la biodiversitat del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús" en la que es porten a terme tasques de manteniment i s'estudia la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès històric
  Descripció:
  Es tracta d'una eina científica ben singular. El 1883 es va instal·lar als jardins del Teatre Líric de Barcelona (propietat d'Evarist Arnús), amb la finalitat d'estar situada en un lloc públic on es pogués admirar i consultar. Quan van enderrocar el teatre el 1901, la torre es va traslladar a Badalona. És una estació meteorològica amb pluviòmetre, baròmetre, termòmetre, calendari de fases lunars, penell i rellotge. També incorporava un carilló complet, però va ser substituït per una única campana. Encara avui tots els aparells funcionen.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès històric
  Descripció:
  Als jardins públics vuitcentistes no faltava mai una glorieta per als músics. Evarist Arnús era un gran apassionat de la música i va finançar i construir el Teatre Líric de Barcelona. A Badalona, va fundar i sostenir econòmicament una acadèmia musical i una banda, per al director de la qual va deixar una pensió vitalícia.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Llac o estany
  Descripció:
  Un embolcall ric i divers de vegetació protegeix el magnífic llac romàntic de Ca l'Arnús. Els ponts i camins i la vegetació densa creen un indret que dóna la sensació de trobar-se en un lloc amagat i impenetrable, típic de l'estil romàntic de l'època. Palmeres i arbres de l'amor s'inclinen damunt les aigües i les embolcallen amb llanguiment, com si volguessin emmirallar-s'hi. Una mina alimentava el llac i tot el sistema format per les cases, els camps i els jardins. Avui la mina s'ha perdut i l'aigua prové dels pous de la finca.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès històric
  Descripció:
  El castell del llac, construït amb maons portats expressament de Bèlgica, és d'estil neogòtic, amb merlets al cim, festejadors a les finestres, pont llevadís i embarcador, que confegeixen un aire romàntic, melancòlic i irrepetible. Emili Arnús el va encarregar a l'arquitecte Salvador Vinyals al principi del s. XX per poder tocar el piano i gaudir de la música sense ser molestat. Segons diuen, hi trobava el refugi i la solitud que li calien per a la interpretació d'aquest instrument.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació catalogada
  Descripció:
  Palmera que pot arribar a fer 25 metres d'alçària amb la base lleugerament més ampla i una gran cabellera formada per fulles seques, en forma de ventall, a la zona inferior de la capçada. Floreix a la primavera, amb flors blanques i molt petites. De fruits carnosos i de color negre, originàriament s'utilitzava durant els enterraments. Actualment es cultiva com a planta ornamental. Deu el seu nom a George Washington (1732-1799), primer president dels Estats Units d'Amèrica.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació catalogada
  Descripció:
  A l'illa del llac, trobem l'anomenat Còcul Gros, un exemplar singular d'aquesta espècie (Cocculus laurifolius), catalogat com a arbre d'interès local. Gairebé tan ample com alt, elegant i vigorós, aquest arbre pot fer fins a 10 metres d'alçada amb un brancatge abundant, obert i lleugerament penjant. La flor és de clor groc verdós i apareix a finals de la primavera. Originari de l'Índia, el Japó i la Xina és una espècie pròpia de zones temperades que s'utilitza com a planta ornamental dels jardins romàntics on es plantava de manera aïllada. El nom deriva del grec kokkos i fa referència al seu fruit.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vegetació catalogada
  Descripció:
  Ubicat a prop de les estàtues d'Hèrcules i Venus del parc, aquest lledoner (Celtis australis) de capçada densa i arrodonida pot assolir 20 metres d'alçària. De flor petita, verda i poc vistosa és un arbre de procedència oriental que va ser introduït al nostre país per a usos principalment ornamentals. La fusta té una gran flexibilitat i antigament el fruit servia per fer oli i begudes alcohòliques i curatives. A les cases de pagès la tradició manava plantar-ne un quan naixia l'hereu de la casa.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès històric
  Descripció:
  Dins el jardí romàntic podem trobar la petita gruta situada al costat de la torre Arnús, clàssic indret on es concentren les parelles acabades de casar per aconseguir una bonica fotografia.
Projectes oberts relacionats
 • Municipi:
  Badalona
  Temes:
  Parcs
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  Realitzat
 • Municipi:
  Badalona, Begues, La Palma de Cervelló, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs, Platges
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs, Platges
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs, Platges
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs, Platges
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs, Platges
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs, Platges
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  En curs
 • Municipi:
  Badalona
  Temes:
  Biodiversitat, Parcs
  Estat:
  Realitzat