Verema al parc de la Fontsanta

| Tema: Parcs

Prop de 200 persones han participat en aquesta activitat a les vinyes

Durant els primers dies de setembre el parc de la Fontsanta ha tornat al seu passat agrícola a través de l'activitat de verema que ha tingut lloc a les seves vinyes, una extensió de 1.600 metres quadrats amb 700 ceps de les varietats merlot i macabeu plantats l'any 2011.

Prop de 200 persones de totes les edats han collit raïm, l'han trepitjat i l'han premsat amb el mètode tradicional per extreure'n el most. Els nens se l'han pogut endur per poder fer-ne vinagre a casa. 

L'activitat, que ha durat diversos dies, va finalitzar el 17 de setembre amb la darrera premsada de raïm i un tast de vins que va aplegar 35 persones.

Les vinyes del parc de la Fontsanta són un recurs pedagògic per a les escoles i un espai participatiu familiar dinamitzat per la Jugatecambiental. Durant el passat curs escolar, al voltant de 600 alumnes van participar en l'activitat educativa "Les vinyes del parc de la Fontsanta" del programa Compartim un futur. Aquest tipus d'espais dels parcs metropolitans permeten la intervenció dels ciutadans sobre el seu medi més proper i, en aquest cas, també ajuden els infants i els adults a conèixer pràctiques tradicionals del camp, com ara la verema. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Jardí Botànic de Barcelona Passeig del Migdia, 177-185, 08038, Barcelona